Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Скандал з журналістом організували в АП. Як і перевдягання бомжів і алкоголіків у футболки Ющенка

Понеділок, 5 липня 2004, 18:58
Народний депутат України Євген Жовтяк заявляє, що заява, оприлюднена ТРК "Альтернатива" із приводу нібито "захоплення" їхнього журналіста представниками "Нашої України" не відповідає дійсності.

Про це депутат заявив прес-службі штабу Ющенка.

Раніше керівник "Альтернативи" Віктор Типченко звинуватив Жовтяка в тому, що він і його помічники силою утримували журналіста ТРК Бернацького в офісі УНП та вимагали показати касету.

За словами Жовтяка, вони побачили Бернацького у неділю на Хрещатику, коли він разом із знімальною групою відшуковував по Хрещатику п’яничок та бомжів, пропонував за горілку й гроші одягнути футболку з написом "Так! Ющенко" для сюжету про розпиття спиртних напоїв прихильниками Ющенка у невстановлених місцях.

Оскільки у Бернацького не було посвідчення, то Жовтяк запропонував йому поїхати до Шевченківського відділку міліції для з’ясування його особи. За словами Жовтяка там же він довідався, що в журналіста є знятий на відеокасету пам’ятник Леніну з написами приблизно такого змісту: "Ющенко - наш президент!" тощо.

"Це наштовхнуло мене на думку, що в кадри біля пам’ятника Леніну могли потрапити не тільки самі написи, але і люди, які робили ці написи. Я запропонував міліції вилучити цю касету, тому що, на мій погляд, вона допоможе розкрити злочин щодо псування історико-культурної спадщини", - додав Жовтяк.

Депутат також заперечив, що його помічник погрожував керівнику компанії. За його словами Стельмах подзвонив за телефоном, вказаним Бернацьким, щоб з'ясувати, чи працює журналіст в ТРК "Альтернатива"."Однак, мій помічник спілкувався з охоронцем, а не з директором ТРК. Очевидно, що директор ТРК трошечки вигадує, коли каже, що Стельмах йому погрожував", - додав Жовтяк.

Депутат висловив переконання, що розписування пам’ятника організовувала та сама знімальна група, яка організовувала перевдягання п’яничок на вулицях Києва. Він також заявив, що "всі вчорашні провокації по зніманню п’яничок у футболках "Так! Ющенко" біля місць, де проводилися акції на підтримку Віктора Ющенка, "є однозначно організованим заходом Адміністрації Президента в особі Васильєва".

"Відомо, що за ТРК "Альтернатива" "стоїть" автор темників – Васильєв з АП. І той факт, що подібний сюжет організовувався знімальною групою ТРК "Альтернатива" підтверджує моє припущення", - стверджує Жовтяк.

На думку парламентаря, дії ТРК "Альтернатива" є якщо не порушенням закону про інформацію, "то як мінімум - це порушення журналістської етики".

Раніше у понеділок деякі ЗМІ, наближені до СДПУ(о) та Партії регіонів поширили інформацію ТРК "Альтернатива" про те, що 4 липня Бернацького нібито змусили сісти в автомобіль люди, одягнені в оранжеві футболки, і привезли його в офіс УНП, де начебто вимагали показати касету.

Голова УНП Юрій Костенко категорично заперечив інформацію про "захоплення" журналіста, назвавши її "повною нісенітницею".

Читайте також:

Медведчук починає ще одну провокацію проти Ющенка. Її героєм буде журналіст

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування