Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойка й Кірпу нагородили "титулом" Медведчука

Середа, 7 липня 2004, 16:37
Голова правління Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" Юрій Бойко став переможцем "Рейтингу кращих кризових менеджерів України", підсумки якого підвела на цьому тижні програма "Телерейтинг" національного телеканалу УТ-1.

У трійку кращих кризових менеджерів, на думку експертів телеканалу, увійшли також міністр транспорту і генеральний директор "Укрзалізниці" Георгій Кірпа і голова правління корпорації "Інтерпайп" Ігор Ярославцев.

Під поняттям "кризогого менеджера" експерти програми "Телерейтинг" визначили "особистість, якій вдалося завдяки наполегливій роботі і здібностям перетворити збиткові підприємства на такі, якими зараз пишається Україна".

Як повідомляють організатори дослідження, перемогу Бойка респонденти пояснюють тим, що за два роки на чолі НАК йому вдалося збільшити рівень розрахунків за паливо практично до 100%, а також протягом минулого року збільшити обсяги експорту газу уп'ятеро, а прибутковість "Нафтогазу України" - вдвічі.

До заслуг Кірпи експерти віднесли реалізацію низки великих проектів, таких як реконструкція Київського вокзалу, створення швидкісних залізничних маршрутів, будівництво автобану між Києвом і Одесою.

На думку респондентів УТ-1, потрапляння в трійку кращих кризових менеджерів Ярославцева пов'язане з тим, що за останні кілька років корпорації "Інтерпайп" вдалося здійснити прорив на міжнародні ринки, і зараз частка корпорації на світовому ринку труб перевищує 4%, а на ринку марганцевих феросплавів - 14,5%.

У п'ятірку кращих увійшли також глави провідних металургійних підприємств країни Віталій Сацький ("Запоріжсталь") і Володимир Бойко (ММК ім. Ілліча).

У другій п'ятірці, за зниженням місць, виявилися Ігор Прасолов (СКМ), Олег Мкртчян (ІСД), Олександр Дубілет (Приватбанк), Олександр Адарич (УкрСиббанк) і Володимир Хливнюк ("Фінанси і кредит").

В двадцятці кращих кризових менеджерів України названі також Олексій Порошенко ("Укрпромінвест"), Олег Дубина (екс-глава "Криворожсталі", екс-перший віце-прем'єр, глава недавно створеної НАК "Енергетична компанія України"), Василь Мікулін (АРС), Микола Клюшкін ("Данко"), В'ячеслав Богуслаєв ("Мотор Січ"), Володимир Поляченко ("Київміськбуд"), Нвер Мхітарян ("Позняки-Житлобуд"), Олександр Слободян ("Оболонь"), Ірина Стародубова ("АВК") і Валентин Ландик ("Норд").

Як зазначили експерти, особливістю роботи більшості українських управлінців стало те, що вони брали в управління не прибуткові підприємства, а ті, що перебувають у кризі.

На думку респондентів, частка заслуг менеджменту в успіху бізнесу перевищує 50%.

Рейтинг двадцяти кращих кризових менеджерів склали 100 респондентів, які протягом кількох тижнів аналізували спеціальну анкету. Серед експертів - представники аналітичних центрів і журналісти відомих економічних видань.

Юрій Бойко за підсумками 2003 року був визнаний також кращим топ-менеджером України щотижневим діловим виданням "ІнвестГазета" і названий "Бізнесменом року" журналом "Кореспондент".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: