Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС вже визначився, що подарує новому президенту України

Четвер, 8 липня 2004, 18:27
Україна розраховує завершити підготовку плану дій з ЄС до листопада 2004 року.

"Ми собі поставили часові рамки. Це повинно бути завершено у вересні-жовтні, максимум листопаді", - сказав президент Кучма на прес-конференції в Гаазі після завершення саміту Україна-ЄС.

Говорячи про неготовність документа, Кучма сказав, що "план дій не повинен бути простою систематизацією вже існуючих напрямків співпраці. Він має відкрити реальну перспективу поширення на Україну чотирьох свобод: руху товарів, послуг, капіталів і людей. Для України головне, щоб у плані дій містилися саме дії."

Кучма також виступив проти підписання угоди "сусідства" з Євросоюзом на заміну угоди про партнерство й співробітництво.

"Це не відповідає інтересам України. Навіть за своєю назвою ця угода ґрунтується на географічному принципі, а не визначає зміст і цілі співробітництва. Документ закріплює статус, який швидше заморозить відносини між Україною і ЄС, ніж прискорить", - зазначив Кучма.

Як відомо, після розширення Євросоюзу він запропонував країнам, що межують із ним статус "сусідів" та план "Розширена Європа", що передбачає поширення на них принципу "чотирьох свобод", основоположних для функціонування ЄС. В той же час він не пропонував жодній з "сусідніх" країн членства в ЄС.

Також на саміті йшлося про надання Україні статусу держави з ринковою економікою.

Кучма висловив сподівання, що Україна отримає статус країни з ринковою економікою до завершення головування Нідерландів у ЄС, 31 грудня 2004.

В той же час, як зазначив прем'єр Нідерландів Ян-Петер Балкененде, для розв'язання цієї проблеми слід удосконалити законодавство про банкрутство й ціноутворення.

Президент Єврокомісії Романо Проді назвав надання статусу ринкової економіки "не настільки важливим, а технічним питанням".

Українська правда, Гаага

Поїздка журналіста УП організована за сприяння фонду "Відродження"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: