Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичу не потрібні "вибори за будь-яку ціну"

П'ятниця, 9 липня 2004, 13:38
Президентські вибори в Україні восени пройдуть у чесній і вільній обстановці, вони відкриють шлях до нових відносин із Заходом, заявляє прем'єр-міністр Віктор Янукович.

Таку думку він висловив в інтерв'ю, опублікованому в п'ятницю в американській газеті "The Washington Times".

Януковича висунуто кандидатом у президенти очолюваною ним Партією Регіонів. Центральна виборча комісія вже зареєструвала його кандидатом.

В інтерв'ю він відзначив, що не має потреби у "виборах за будь-яку ціну".

"Необхідно чітко дотримуватись українських законів, - заявив Янукович. - Уряд буде спостерігати за виборами і створить всі умови для іноземних спостерігачів, щоб вони переконалися в тому, що відбувається в Україні".

Прем'єр сказав, що усвідомлює заклопотаність Заходу у щодо володіння ЗМІ в країні, назвавши "хворобою" концентрацію медіа-холдінгів у руках однієї політичної партії або однієї людини.

Хоча багато українських ЗМІ вже не є державними, на думку Януковича закони в підтримку розвитку демократичних ЗМІ необхідно розширювати і поліпшувати.

Щодо міжнародних проблем, зокрема, ситуації в Іраку, глава українського уряду заявив, що підтримує створення в цій країні демократичного суспільства. Однак, за його словами, строки виведення близько 1,5 тис. українських солдатів з Іраку мають бути встановлені після того, як ситуація в цій країні стабілізується.

Говорячи про прагнення України приєднатися до Європейського Союзу, Янукович підкреслив, що ця позиція залишається незмінною, але додав: "Нам треба бути реалістами і прагматиками".

Він відзначив, що українці "будують державу, що базується на європейських цінностях і приводять своє життя і законодавство у відповідність з європейськими".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: