Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук не просив Януковича про допомогу, але йому розповіли інші

Середа, 4 серпня 2004, 19:54
Основним аргументом рішення підтримати Віктора Януковича кандидатом у президенти лідер фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук назвав те, що нинішній уряд досяг найбільших успіхів у економіці.

Про це він сказав на прес-конференції у середу в прес-центрі виборчого штабу Януковича.

На прохання навести конкретні приклади, серед головних заслуг нинішнього уряду Кравчук назвав зниження податку на доходи фізичних осіб, що всі інші уряди "лише декларували".

Також, на думку Кравчука, "вперше в Україні бюджет управляється не вручну, а по закону".

Крім того, вважає Кравчук, "вперше не формально, а реально зросли доходи населення" і при цьому "вперше уряд Януковича не використав можливості Національного банку для емісії".

Загалом же заслугою Януковича Кравчук вважає те, що "він поставив на першому плані не амбіції і свої політичні цілі, а поставив інтереси України".

На думку Кравчука, "Віктор Федорович може найбільш оптимально поєднати інтереси усіх регіонів" і тому уникнути будь-яких "загострень".

"Я підтримую Януковича, тому що він є людиною слова", - торкнувся Кравчук особистих якостей прем'єра.

Екс-президент підкреслив, що "сам не мав потреби" звертатися до Януковича по допомогу, але розповіді багатьох його знайомих характеризують нинішнього прем'єра саме так.

Коментуючи проросійський, на думку багатьох експертів, "крен" України в останній час, Кравчук сказав, що те, що Янукович хоче робити, є в програмі. Але сьогодні, вважає Кравчук "часто він (Янукович) не є автором того, що він робить".

"Віктор Федорович як прем'єр-міністр повинен виконувати ту політику, яка визначається президентом і Верховною Радою. Він не формує політику", - підкреслив Кравчук.

За словами Кравчука, СДПУ(о) не просто заявила про підтримку Януковича, а поставило собі завданням "забезпечити перемогу Віктора Януковича".

"Вважаю, що з усіх претендентів Віктор Янукович здатен найефективніше й найбільш реально вирішити проблеми, які стоять сьогодні перед Україною", - сказав він.

"Ми будемо працювати активно, настирно, і наша робота буде в рамках закону і Конституції", - додав Кравчук.

Щодо планів СДПУ(о) голова партійної фракції у парламенті повідомив: "Ми свої зусилля зосереджуємо на 2006-му році. Після 2006-го року будемо бачити наступні кроки, в тому числі і амбіції стосовно президентства"

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування