Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз відкриє сесію справою Гонгадзе

Середа, 4 серпня 2004, 21:23
Олександр Мороз вимагатиме у перший день осінньої сесії Верховної Ради заслухати звіт слідчої комісії Верховної Ради по справі Георгія Гонгадзе.

Про це йдеться у зверненні Мороза до президента України, генпрокурора і міністра внутрішніх справ у зв'язку із підтвердженням правдивості протоколів допитів міліціонерів "наружки".

Лідер СПУ повідомляє, що "найближчим часом вся інформація про нові обставини злочину і про повну бездіяльність влади буде офіційно надана до всіх провідних міжнародних організацій".

"Визнання Генпрокуратурою факту незаконного переслідування співробітниками міліції журналіста Георгія Гонгадзе має важливе значення як в юридичному, так і в політичному, і в людському плані", - пише Мороз.

"Влада зобов’язана негайно дати офіційний коментар з приводу умисного порушення законів України про оперативно-розшукову діяльність і Конституції України, яка гарантує дотримання державою прав і свобод громадян", - вважає лідер Соцпартії.

Мороз нагадує, що "пройшло вже три дні після визнання прокуратурою свідчень співробітників міліції, а офіційний коментар влади до цих пір не пролунав".

"Я вважаю, що таке демонстративне мовчання є просто верхом цинізму і безсовісності. Я переконаний, що це мовчання підтверджує достовірність записів розмов в кабінеті президента, зроблених Миколою Мельниченком, і свідчення офіцера міліції Ігоря Гончарова", - сказано у заяві.

Мороз переконаний, що "це мовчання – свідчення причетності вищих посадових осіб України, як мінімум, до найгрубішого порушення розслідування резонансного злочину, або – до замовлення жорстокого політичного вбивства".

Як випливає із оприлюднених внаслідок витоку протоколів допитів співробітників міліції, які стежили за Гонгадзе, накази організувати незаконне спостереження за журналістом до дня його викрадення 16 вересня 2000.

"Українська правда"

Читайте також:

ГЕНПРОКУРАТУРА ВИЗНАЛА ПРАВДИВІСТЬ МАТЕРІАЛІВ НА DELOGONGADZE.ORG

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування