Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПІДІРВАЛИ ЗАСТУПНИКА ДИРЕКТОРА "ТРОЄЩИНИ". Омельченко лає політиків

П'ятниця, 3 вересня 2004, 00:00
У п'ятницю о 5.20 ранку в ліфті будинку, де живе заступник директора Київського ринку "Троєщина" Сергій Алісіменко, пролунав вибух.

Алісіменко у важкому стані доставлений у лікарню швидкої допомоги, повідомив на апаратній нараді в Київміськадміністрації мер столиці Олександр Омельченко.

Мер висловив сподівання, що правоохоронні органи розкриють цей злочин, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами Омельченка, Алісіменко повертався додому з Троєщинського ринку, де в нічний час ведуться роботи з усунення зауважень санепідстанції й інших відповідних служб.

Він нагадав, що спеціальна комісія міськадміністрації дала адміністрації ринку термін до 5 вересня для усунення цих зауважень.

"Таким чином, влада не помилилася, коли почала конкретні дії і створила спеціальну комісію, що діє і сьогодні. Ціль одна - навести порядок на Троєщинському ринку, оскільки там кланові структури з'ясовують між собою відносини", - підкреслив Омельченко.

При цьому він також розкритикував дії окремих політиків у ситуації навколо подій на ринку "Троєщина".

"З огляду на те, що зараз йдуть процеси передвиборчої кампанії, більшість політичних лідерів, що сьогодні є кандидатами в президенти, заповнили пресу, Інтернет необ'єктивною інформацією, політиканством, просто брехнею про ці події, організували акції непокори громадян, перекриття доріг, робили все, щоб створити в столиці несприятливу обстановку, сподіваючись заробити політичні дивіденди", - сказав він.

Омельченко також нагадав, що у вересні-жовтні буде наведено порядок на всіх ринках Києва. "Ми знаємо, які ринки можна навести як приклад, а де чути відгомін, тінь колишнього "авторитета", що загинув, на прізвисько "Прищ"", - сказав він.

За попередніми даними міліції, потужність вибухового пристрою, у результаті вибуху якого постраждав Алісіменко, складала 100 грамів у тротиловому еквіваленті.

Як повідомили в ЦГЗ Головного управління МВС України в Києві, вибуховий пристрій був закладений у поштовій скриньці на першому поверсі 12-поверхового будинку на проспекті Радянської України, 20-В (Виноградар), де жив Алісіменко.

Від вибухової хвилі ушкоджені двері ліфту і вилетіли шибки в 9-ти вікнах.
Сам Алісіменко одержав закриту черепно-мозкову травму, контузію, опіки й осколкові поранення, повідомили в міліції.

Як повідомлялося, у результаті двох вибухів на Троєщинському ринку 20 серпня в лікарню потрапили 11 осіб, з них 2 було у важкому стані, а 9 - середньої важкості. Незабаром одна з потерпілих померла в лікарні швидкої допомоги. Серед потерпілих були іноземці - громадяни В'єтнаму, Пакистану й Бангладеш. Саморобний вибуховий пристрій було закладено в сміттєвих баках.

За фактом події була порушена кримінальна справа за статтею 296 Кримінального кодексу України "хуліганство", а також за статтею 121 "навмисне тяжке тілесне ушкодження".

За підозрою в причетності до вибухів столична міліція затримала п'ятьох підозрюваних, у тому числі двох чоловік з посвідченнями УНП, що входить у блок Ющенка.

Опозиція вважає, що вибухи організовано владою з метою дискредитації кандидата в президенти Віктора Ющенка. В штабі лідера опозиції є інформація, що підозрювані у вибухах є активістами "технічного" кандидата Бойка, УНА Коваленка і організації "Тризуб".

Опозиція вважає ці організації підконтрольними главі адміністрації президента Віктору Медведчуку.


Читайте також:

Троєщина – Каширське шосе Януковича?

Україна, 1933-й?! Сумні історичні паралелі


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування