Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПРОВОКАТОРІВ З УНА, ЯКІ ПРАЦЮВАЛИ ПРОТИ ЮЩЕНКА, ЗАБОРОНЯТЬ?

П'ятниця, 3 вересня 2004, 13:49
Міністерство юстиції готує подання до Верховного суду про заборону партії "Українська національна асамблея" у зв'язку з її ксенофобською діяльністю.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили у п'ятницю в Державному комітеті України у справах національностей і міграції.

Комітет звернувся в Мінюст з проханням розглянути законність діяльності партії "УНА", вважаючи, що її діяльність порушує конституційні права громадян за етнічною ознакою і спрямована на розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

"За поданням держкомітету Міністерство юстиції провело аналіз заяв та інших матеріалів, опублікованих на офіційному сайті УНА. Встановлено, що згадані матеріали принижують честь і достоїнство людей, формують у громадян неприязне ставлення до громадян України російського і єврейського походження".

"Такі дії порушують встановлені статтями 36 і 37 Конституції України засади діяльності політичних партій, права і свободи людини і громадянина, встановлені статтями 21, 24, 28 Конституції", - повідомили в держкомітеті.

"Міністерство юстиції України погоджується з оцінкою ксенофобської діяльності УНА, даною держкомітетом, і зараз на виконання статей 5 і 21 закону України "Про політичні партії в Україні" готує подання у Верховний суд про заборону діяльності УНА", - йдеться у повідомленні.

У держкомітеті запевняють, що "не зважаючи на постійний політичний тиск і залякування", він і надалі вживатиме всіх визначених законодавством заходів щодо припинення ксенофобської діяльності сил, які розпалюють міжетнічну ворожнечу в українському суспільстві.

Як відомо, влітку відбувся так званий "парад" партії "УНА", очолюваної Едуардом Коваленком. На цьому заході під шовіністичні гасла було проголошено про підтримку Ющенка на виборах президента. Учасники мітингу несли прапори із символікою "SSS", а також скидали руку у нацистському вітанні.

Сюжети про цей захід вийшли на телеканалах, контрольованих Медведчуком – "Інтері" та "1+1". Ющенко відмежувався від цієї підтримки і звинуватив владу в організації провокації.

Читайте також:

УНА, яку підозрюють в зв'язках з Банковою, нав'язується Ющенкові

Ющенка відмежовують від провокаторів з УНА

УНА-провокатори з символікою SS хоче підтримати Ющенко і не виключає вуличних бої

ЗІНЧЕНКО ПОПЕРЕДЖАЄ: КРІМ "НАЦИСТІВ", ПРОТИ ЮЩЕНКА ГОТУЮТЬ ЩЕ БАГАТО ПРОВОКАЦІЙ

ЮЩЕНКО ПОКЛИЧЕ НАРОД БОРОТИСЯ З "ФАШИСТАМИ"-ПРОВОКАТОРАМИ

Заступник Медведчука хоче пересвідчитися, що "УНА" - профашисти

Донецька УНА Коваленко зображає Ющенка расистом

ЮЩЕНКО ПОПЕРЕДИВ ЯНУКОВИЧА: фашистська акція "УНА" на його совісті

УНА Медведчука непокоїть доля "терориста"-звукорежиссера

У Чернігів з Ющенком збираються провокатори з "Братства" і УНА?

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування