Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Львівщині та у Харкові підраховують голоси у темряві

Неділя, 31 жовтня 2004, 23:28
У Львівській області зафіксовані випадки відключення електроенергії на виборчих дільницях.

У територіальній комісії округу номер 128 приблизно на 20 хвилин було відключене світло вже після 20.00, повідомили в прес-службі виборчого блоку Віктора Ющенка.

Крім того, штаб Ющенка зафіксував випадок, коли на кілька хвилин було відключене світло в 120-ом окрузі Львова на трьох дільницях 120-122, розташованих поблизу одна від одної.

Очевидці говорили, що поблизу дільниць відразу ж з'явилася ремонтна машина "Львівобленерго" і декілька людей "кримінальної зовнішності". Але коли люди, які зібралися біля дільниць, підійшли і запитали, що вони тут роблять, невідомі відразу ж сіли в машину і від'їхали.

Прихильники кандидата в президенти Ющенко відзначають масові порушення в Харківській області після закриття виборчих дільниць, а також виникнення деяких позаштатних ситуацій.

Як повідомляє прес-служба регіонального виборчого штабу Ющенка, на ділянках 36, 37, 38 округу 176 (Комінтернівський район Харкова) було раптово відключене світло, а на ділянці 77 з'явилася значна кількість представників міліції.

В окрузі 180, на ділянці 128 зникла спостерігач від Ющенка Валентина Дмитренко. За деякими даними, з нею "розбираються відповідні органи".

В окрузі 181 на дільницях 15 і 16 не дозволяють знімати процес підрахунку голосів на камеру. У 180 окрузі, за даними опозиції, спостерігачів не допускають до комісій, видворяючи з території ділянок і не дозволяючи "наближатися до комісії ближче, ніж на п'ять метрів".

В окрузі 182 у всіх комісіях спостерігачам заборонили користуватися мобільними телефонами, а порушників "негайно видворяють за двері", - повідомляє прес-служба штабу Ющенка.

У Дергачевському районі області в окрузі 178 (дільниця 15) "вигнали спостерігача, який при підрахунку голосів помітив зайві бюлетені". У 17-й комісії цього округу її голова заборонила відеозйомку всім спостерігачам, повідомляє прес-служба.

На найбільшій виборчій дільниці Кіровограда голосування і підрахунок голосів проводилися без представників опозиційних кандидатів, Комітету виборців України і журналістів.

Із самого ранку на 116-ом ділянці були змінені склади комісій, з яких були виключені всі представники опозиційних кандидатів у президенти. Прибулі на виборчу дільницю журналісти і представники КВУ не були допущені на дільницю.

Водночас свідки повідомляють, що голова комісії в розмовах по мобільному телефону кілька разів говорив про те, що "результати будуть такі, як треба".

116-й дільниця є найбільшою на території 100-го територіального округу по кількості виборців - 3 366 чоловік. У цьому виборчому окрузі голосували такі народні депутати, як Ігор Шаров та Михайло Поплавський.

Інтерфакс-Україна*http://www.interfax.kiev.ua}


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування