Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗАЯВА ЛІКАРІВ ПРО БЕЗПІДСТАВНІСТЬ ВЕРСІЇ ОТРУЄННЯ ЮЩЕНКА БУЛА ФАЛЬШИВА

Понеділок, 4 жовтня 2004, 10:54
Лікарі, які лікують Віктора Ющенка у "Рудольфінерхаус", оприлюднили заяву, де спростовують повідомлення агенції "Ройтерс" про безпідставність версії про отруєння основного кандидата у президенти України.

Про це йдеться в прес-релізі від імені президента клініки, професора Міхаеля Цімпфера, поширеному коаліцією "Сила народу".

В повідомленні відзначається, що 28 вересня 2004 року агентство "Ройтерс" розповсюдило інформацію, в якій наводяться начебто повідомлення клініки "Рудольфінергаус" про те, що "твердження про отруєння кандидата на посаду президента України Віктора Ющенка є абсолютно безпідставними з медичної точки зору".

Міхаєль Цімпфер офіційно повідомляє, що цей прес-реліз до віденської редакції агенції "Ройтерс" був виготовлений за межами клініки. Доктор Цімпфер офіційно заявляє, що він не бачив та відповідно не підписував цього листа.

"Фальшивий прес-реліз" був надісланий до агенції "Ройтерс" із факсу німецького телефону: + 49 163 77 19 799. Контактною особою був вказаний Маркус Рьогамер.

Рьогамер не є працівником клініки, та не має з нею ніяких договірних стосунків.

У зв'язку з цим керівництво клініки 3.10.2004 року робить офіційне повідомлення для преси.

"Я хочу особисто зробити наступне повідомлення стосовно лікування пацієнта пана доктора Ющенка, колишнього прем'єр-міністра України та кандидата на президентських виборах 31.10.2004 року", - зазначає Цимпфер.

За його словами, Ющенко знаходився на обслідуванні та лікуванні в стаціонарі лікарні "Рудольфінерхаус" з 10 по 18 вересня "у зв’язку з гострими проявами захворювання з симптоматикою, яка стосується багатьох органів та має нейродермальну компоненту".

За медичними показаннями 30.09.2004 р., пацієнт знову поступив у лікарню "Рудольфінерхаус" для подальшого лікування та обслідування в стаціонарі.

"Враховуючи останній розвиток захворювання, стосовно питання про те, що причиною цього захворювання стало отруєння, хочу повідомити та зафіксувати наступне як доповнення та уточнення повідомлення преси від 28.09.2004 р., яке я не підписував і не авторизував, і яке апріорі може тлумачитися як виключення отруєння", - говориться в неофіційному перекладі заяви Цимпфера.

За його словами, на цей момент досліджується можливість існування екзогенної причини отруєння. "Поки що неможливо не підтвердити, ні виключити незумисного або зумисного отруєння ", - зазначає директор "Рудольфінерхаус".

"Повідомлення для преси від 28.09.2004 р., згідно з яким отруєння можна виключити, є в цьому зв'язку невірним і спростовується цим повідомленням", - заявив Цимпфер.

Він зазначив, що основними лікарями, які лікують із залученням консиліуму пацієнта Ющенка, є виключно професор Корпан та сам Цимпфер.

"Згідно з обов’язком лікарів зберігати таємницю, заяви стосовно стану здоров’я ми як лікарі, що лікують пацієнта, можемо робити тільки з його дозволу", - наголосив він.

Виходячи з вищесказаного, штаб Ющенка просить агенцію "Ройтерс" та всі медіа, які оприлюднили недостовірну інформацію, поширити офіційне спростування клініки "Рудольфінерхаус" за 3.10.2004 року.

Це повідомлення за 28.09.2004 названо "елементом чорного політичного ПР, спрямованого проти Ющенка".

Штаб також відзначає, їм стало відомо, що дезінформацію було розповсюджено ПР-агенцією "Тримедіа".

"Переконані, що "ноги" цієї провокації ростуть із Києва, де певні провладні політичні сили не вперше наймають західні піар–агентства для відбілення іміджу режиму", - зазначено в заяві.


Читайте все про отруєння Ющенка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування