Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко домігся заборони на фото Януковича

Четвер, 7 жовтня 2004, 15:18
У вівторок суд частково задовольнив скаргу довіреної особи Ющенка Валерія Пробий-Голови до редакції газети "Кримськіє ізвєстія".

Центральний суд Сімферополя визнав незаконним розміщення фотографій кандидата Януковича в статті про розвиток Керчі, повідомив Пробий-Голова.

"Лід зрушив, уперше Центральний суд задовольнив нашу скаргу на адресу друкованого ЗМІ державного органу. По-моєму, суди починають займати більш принципову позицію в дотриманні законодавства про вибори", - сказав Пробий-Голова.

Газета "Кримськіє ізвєстія" є друкованим органом Верховної Ради Автономної республіки Крим.

Пробий-Голова повідомив, що підставою для скарги послужила публікація статті "Місту героєві – всебічний розвиток", де висвітлення візиту Януковича в Керчі носило явно агітаційний характер.

"Репортаж супроводжується 17-ю фотографіями, і на 13-ти з них зображений прем'єр і кандидат на посаду президента України Віктор Янукович", - підкреслив Пробий-Голова, слова якого наводить прес-служба Кримського штабу Ющенка.

За його словами, даним фоторепортажем газета порушила рівність прав і можливостей участі у виборчому процесі інших кандидатів у президенти і проігнорувала законодавчі обмеження щодо публікацій агітаційного характеру.

Як зазначив Пробий-Голова, Центральний суд визнав дії газети незаконними, але відмовив у вимозі опублікувати резолютивну частину рішення суду на першій шпальті "Кримських ізвєстій".

"На жаль, багато наших претензій до інших ЗМІ відхилені через формальні ознаки, - відзначив він, - причому найчастіше ці формальні перешкоди створювалися самими ж судовими органами".

На його думку, останнє рішення суду показало, що служителі Феміди поступово виходять з-під контролю зовнішніх сил.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: