Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович готовий відмовитися від перемоги на виборах, аби був спокій

П'ятниця, 8 жовтня 2004, 00:28
Кандидат від влади Віктор Янукович заявляє, що "найбільше, ніж будь-хто з претендентів зацікавлений, щоб президентські вибори в Україні пройшли чесно, прозоро та вільно".

Про це ідеться у спеціальній заяві Януковича, вивішеній на сайті Кабміну у четвер ввечері.

"На мою користь говорить стан економіки та суспільства, що кардинально поліпшився за час роботи уряду, який я очолюю", - сказав Янукович.

Він запитав, хто з екс-прем'єрів "може сьогодні похвалитися рівнем економічного зростання в 13,7 відсотка?"

"Якому урядові за всю історію незалежної України вдалося домогтися підвищення зарплатні в середньому на 30% за рік і зробити так, щоб пенсіонер в Україні отримував пенсію, яка є більшою, ніж в будь-якій державі колишнього СРСР?", - додав Янукович.

За словами Януковича, будь-яке порушення виборчого закону незалежно, чи зробила це людина з опозиції, чи з влади, він "розцінює як провокацію проти мене як кандидата в президенти".

"Я хотів би, щоб ці мої слова почули всі чесні люди як в Україні, так і в світі. Я не прошу допомоги. Я лише висловлюю сподівання на неупереджені, об’єктивні оцінки збоку міжнародних спостерігачів, усієї світової спільноти", - сказав Янукович.

За його словами, "ні для кого не є таємницею, що окремі представники Заходу часом піддаються стереотипам в оцінці ситуації в Україні і в оцінці окремих кандидатів".

"Ці стереотипи формувалися останніми роками досить активно, тому не дивно, що люди, які мало знають сьогоднішню справжню Україну, схильні вірити в такі стереотипи".

Янукович зазначає, що досі він мало говорив про себе, "бо вважав, що прийде час і про мене скажуть мої справи, скажуть цифри і факти, якими не без гордості можу нині оперувати".

"Переконаний, що демократія – єдиний можливий шлях розвитку України", - також пише він.

"Відношу себе до політиків, які стабільність і спокій в державі цінують понад усе. Належу до людей, які не прагнуть перемоги за будь-яку ціну".

"І якби постало переді мною питання вибору – спокій в державі або перемога – я без хвилини вагання вибрав би перше", - резюмує Янукович.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування