Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович продовжує чхати на протести Кучми

Субота, 9 жовтня 2004, 23:10
Прем'єр Вiктор Янукович пiдтвердив намiри у разi перемоги на виборах щодо введення подвiйного громадянства з Росiєю i надання росiйськiй мовi статусу другої державної.

Про це Янукович сказав журналiстам після переговорiв з прем'єром Росії Михайлом Фрадковим у суботу в Москвi.

"Це є програмою моєї партiї, моєю програмою як кандидата в президенти", – сказав Янукович, додавши, що дiятиме вiдповiдно до законiв.

Як відомо, після висловлення ідей про статус російської мови як другої державної Янукович зазнав різкої критики з боку президента Кучми.

Під час перебування в Москві Янукович також зустрівся з главою Росiйської православної церкви Алексiєм Другим, повідомляє сайт штабу Януковича.

Той вiдзначив, що вiтає намiри Януковича, пов'язанi з пiдвищенням ролi росiйської мови в Українi. "Я думаю, що народ пiдтримає вас на виборах", – сказав патрiарх, висловивши надiю, що народ України зробить "правильний вибiр".

Вiн також повiдомив, що в п'ятницю завершився архiєрейський собор, на якому обговорювалася ситуацiя в православ'ї, у тому числi i в українському.

При цьому Алексiй Другий зазначив, що єпископат висловив вдячнiсть главi Українськiй православнiй церквi (Московського патрiархату) Володимиру, який, за його словами, перебуває в Українi в складних умовах розколу церкви, "через який страждають люди".

Патрiарх додав, що собор закликав подолати розкол i створити єдину екуменiчну церкву в Українi.

У свою чергу, Янукович виступив за об'єднання церков "як вiруюча людина i як громадянин України".

"Я докладаю i докладу всiх зусиль, щоб єднiсть мiж нашими народами була бiльш мiцною i монолiтною, i це бiльше нiж дружба, оскiльки багато що зрослося в нашiй iсторiї", – вiдзначив Янукович.

Вiн також додав, що неможливо обiрвати зв'язки мiж двома країнами, i зараз робиться все для об'єднання, у тому числi в економiчнiй галузi, зокрема, створення Єдиного економiчного простору.

Читайте також:

КУЧМА: ЯНУКОВИЧ НЕ ВИКОНАЄ ТЕ, ЩО ОБІЦЯЄ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування