Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин не знає, чи буде задоволена хоча б перша вимога опозиції. Тимошенко каже: "ні кроку назад"

Понеділок, 22 листопада 2004, 17:44
Питання, чи буде проведено позачергове засідання Верховної Ради України у зв'язку з виборами президента, досі не з’ясовано.

Як повідомив спікер Володимир Литвин після погоджувальної ради, що на вимогу 155 депутатів він може зібрати засідання, але його порядок денний мають затвердити 226 депутатів.

З словами Литвина у вівторок о 12 годині відбудеться погоджувальна рада, де фракції визначаться щодо порядку денного позачергового засідання.

Він також сказав що Верховна Рада не може висловити недовіру Центрвиборчкому, оскільки це прерогатива президента.

Як відомо, команда Віктора Ющенка вимагає проведення позачергового засідання Верховної Ради, де хоче висловити недовіру ЦВК.

Водночас Литвин зазначив, що зараз взагалі парламент не має впливу на результат виборів. "Спростувати рішення ЦВК практично неможливо", - сказав Литвин.

"Закон про вибори виключив парламент з виборів". Спікер сказав, що у гонитві за політреформою парламент ухвалив закон про вибори, "не вникаючи в суть".

Литвин сказав, що сторони Ющенка і Януковича "не демонструють готовність до компромісу". Зокрема, Литвин пропонував на час обговорення питання виборів у парламенті "не треба задіювати вулицю".

Литвин також запропонував провести зустріч Ющенка і Януковича у Верховній Раді разом із представниками Конституційного і Верховного судів.

Водночас фракція комуністів поки не визначилася, чи буде підтримувати порядок денний позачергового засідання Верховної Ради. Як сказав лідер КПУ Петро Симоненко, для цього у вівторок збереться засідання фракції. "Є проблема із затвердженням порядку денного", - додав він.

На думку Симоненка, "запропоновано силовий варіант" закінчення виборів. Водночас він не уточнив, від кого такий сценарій виходить.

Симоненко також сказав, що зараз "використовують вулицю, щоб кримінальний капітал прийшов до влади". "В 1991 році в Москві певні політичні сили не пожалкували три життя, щоб затвердити диктатуру", - пригадав Симоненко події часів ГКЧП.

Водночас віце-спікер парламенту Олександр Зінченко сказав, що "за законом спікер зобов'язаний скликати сесію", а в залежності, чи буде ухвалено порядок денний, "засідання буде тривале чи коротке".

Юлія Тимошенко сказала, що на погоджувальній раді проти позачергового засідання виступили лише "фракція Януковича, Кравчук, який представляє СДПУ(о), та Гавриш, який уже незрозуміло кого представляє".

Також Тимошенко додала, що незалежно, відбудеться позачергове засідання чи ні, кияни не повинні робити "ні кроку назад".

У свою чергу Леонід Кравчук сказав, що "перенесення питання до сесійної зали не вирішить питання і не вгамує пристрасті". "Я думаю, тільки підігріє", - додав Кравчук, пояснивши, що парламент все одне не зможе ухвалити рішення щодо виборів, бо не має впливу на цей процес.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: