Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ВИДАВ ПЕРШІ ДЕКРЕТИ

Четвер, 25 листопада 2004, 20:41
Комітет національного порятунку, який очолив Віктор Ющенко, видав низку декретів.

Декрети були оприлюднені керівником кампанії Ющенка Олександром Зінченком на мітингу у четвер на Майдані Незалежності.

Зокрема, декретом номер один "Про відновлення народовладдя в Україні" сказано про створення Комітету національного порятунку - «народний орган захисту Конституції України».

На комітет покладена відповідальність за суспільно-політичну ситуацію в державі, захист Конституції України, державного суверенітету, прав і свобод людини й громадянина.

Крім того, Комітет звернувся до народу України, громадян із закликом піднятися на захист Конституції України.

"Цей декрет набуває чинності з моменту оголошення й діє до повного відновлення дії Конституції", - заявив Зінченко.

Другим декретом визначено персональний склад Комітету в кількості 30 осіб, імена яких пізніше будуть оприлюднені в засобах масової інформації.

Декретом номер три створений виконавчий комітет Комітету в кількості 15 чоловік, який очолив безпосередньо Зінченко.

Ющенко також підписав четвертий декрет "Про забезпечення правопорядку в державі".

"З метою забезпечення правопорядку в державі й захисту життя громадян України наказую:

перше - створити організацію Народної самооборони.

Покласти на Народну самооборону разом з органами внутрішніх справ України, СБУ обов'язок із забезпечення правопорядку в державі.

Третє: всі члени силових відомств, які переходять на сторону народу, звільняються від обвинувачень у порушенні присяги або невиконанні наказів командирів, які суперечать чинному законодавству.

Голова Комітету Віктор Ющенко", - зачитав Зінченко.

Крім того, видано декрет "Про першочергові заходи щодо забезпечення конституційних прав громадян і свободи слова й поширення інформації".

"У зв'язку з необхідністю інформування громадськості, забезпечення конституційного права на свободу думки, слова й вільного вираження своїх поглядів і переконань, постановляю:

перше - зобов'язати всі органи державної влади й місцевого самоврядування вжити невідкладних заходів із забезпечення права громадян на свободу думки й слова.

друге - керівникам теле- і радіоорганізацій, засобів масової інформації, у своїй діяльності неухильно дотримуватися Конституції, законів, які гарантують кожному громадянину України право на свободу думки й слова, на вільне висловлення своїх поглядів і переконань", - говориться в декреті.

На керівників органів державної влади, місцевого самоврядування, теле- і радіоорганізацій і ЗМІ покладена персональна відповідальність за виконання цього декрету.

Шостим декретом "Про першочергові заходи щодо забезпечення громадського порядку" затверджене створення організації сил цивільної самооборони - Українська гвардія.

"У зв'язку з необхідністю дотримання громадського порядку під час проведення масових акцій у містах і селах України, забезпечення конституційних прав і свобод громадян постановляю:

поставити за обов'язок органам державної влади й місцевого самоврядування вжити невідкладних заходів по забезпеченню громадського порядку, зокрема, під час проведення масових акцій", - зачитав декрет Зінченко.

Цим же декретом визначені пріоритетні напрямки діяльності правоохоронних органів держави - забезпечення особистої безпеки громадян, захист їхніх прав і свобод від злочинних зазіхань, забезпечення охорони порядку, протидія злочинам, які зазіхають на життя, волю людей і достоїнство людини.

Працівники правоохоронних органів всіх рівнів попереджені про персональну відповідальність за виконання цього декрету.

Крім того, Ющенко підписав ряд інших документів, серед яких - декрет "Про першочергові заходи щодо забезпечення безпеки об'єктів державного значення й державного керування".

"Це значить, що мирна хода до влади нашого народу буде забезпечена відповідними структурами, і ми не дозволимо звинувачувати коаліцію в зазіханні на власність", - пояснив Зінченко.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування