Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко оголошує мобілізацію 16 мільйонів ющенківців

Середа, 3 листопада 2004, 13:18
Юлія Тимошенко заявляє про необхідність мобілізації 16 мільйонів осіб, які будуть мирно боротися за перемогу Віктора Ющенка.

Про це вона розповіла "Газеті.Ru", коментуючи плани штабу Ющенка в найближчі три тижні, перед другим туром президентських виборів.

Лідер БЮТ вважає, що до другого туру виборів Ющенку вдасться створити коаліцію з іншими кандидатами, зокрема Олександром Морозом.

"Створення коаліції з Олександром Морозом, на мій погляд, дуже реалістичне. Крім того, будуть тривати переговори з іншими політичними силами, і я думаю, що коаліція буде навіть сильніше виглядати, ніж тільки наша трійка - Мороз, Ющенко і я. Я думаю, що коаліція буде більшою", - відзначила Тимошенко.

Вона також поклала великі надії на прихильників Ющенка.

"Другий наш ресурс - це те, що, за нашими розрахунками, не менш 16 мільйонів людей в Україні реально підтримують Ющенка. Це колосальна армія", - сказала Тимошенко.

За її словами, штаб протягом найближчих днів створить громадянську мобілізаційну кампанію.

"Я маю на увазі не війну, а об'єднання зусиль всіх цих людей, які будуть знати, що їм робити щохвилини й щосекунди. Кожний як може буде боротися за перемогу Ющенка, за перемогу України", - сказала Тимошенко.

"Нам потрібно активізувати цих людей, дати їм патріотичне завдання, зробити так, щоб ця армія працювала, - це такий колосальний ресурс, якого якраз немає в Януковича", - додала вона.

Щодо дій штабу Януковича, Тимошенко висловила думку, що їх ресурс маніпуляції голосами вичерпався вже в першому турі.

"Якби вони були здатні на більше, вони б оголосили перемогу Януковича в першому турі за всяку ціну. Вони до цього готувалися, вони цього хотіли, але цього не відбулося. Ці 39-40% - це їхня межа можливостей. Я, звичайно, не думаю, що вони здадуться. У другому турі вони поділять ще багато грошей. У другому турі вони будуть активно заробляти на майбутнє своє життя без влади", - сказала вона.

Коментуючи заяву керівника штабу Януковича Сергія Тігіпка про можливості прийняття законопроекту про політреформу протягом цих трьох тижнів, Тимошенко сказала, що це спроба Кучми вберегтися від Ющенка чи Януковича.

"По-перше, відразу скажу, що Тігіпко - це не людина Віктора Януковича. Але це й не самостійна людина. Це людина Віктора Пінчука - ручна, надійна й абсолютно керована", - сказала вона.

"По-друге, я думаю, що Пінчук, Медведчук і Кучма хочуть убезпечити себе від Януковича - насамперед, вони хочуть просто мати необмежену владу, засновану на трьох родинах. Це входить у їхні плани. Для них ні Ющенко, ні Янукович як президенти при цих повноваженнях не прийнятні", - відзначила вона.

У той же час Тимошенко попередила Кучму й Медведчука, що їхні плани залишаться нереалізованими.

"Я не виключаю, що фракція Януковича навіть проголосує за конституційну реформу, але, якщо Янукович стане президентом, вона, звичайно ж, буде скасована, тому що є величезна кількість правових підстав, щоб цю реформу скасувати", - сказала Тимошенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: