Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко узаконить опозицію. І звільнить генпрокурора Васильєва?

П'ятниця, 5 листопада 2004, 10:54
Віктор Ющенко завізував проект указу про права опозиції, який він має намір підписати після обрання президентом.

Згідно з документом, парламентська опозиція матиме право ініціювати скликання позачергового засідання Верховної Ради. За нею буде зарезервовано головування в парламентських комітетах з питань бюджету, свободи слова, законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, повідомляє прес-служба штабу Ющенка

Опозиція також матиме право щомісяця формувати одноденний порядок роботи Верховної Ради.

"Справді сильні лідери спроможні налагодити з опозицією поважне і конструктивне співробітництво" – заявив Ющенко, підписуючи указ.

Ющенко також завізував указ "Про зміцнення засад місцевого самоврядування" , який передбачає створення достатньої фінансової бази органів місцевого самоврядування та залучення громадян України до особистої участі у вирішенні місцевих проблем.

Новому уряду буде поставлене завдання сприяти представництву інтересів територіальних громад в органах державної влади.

Згідно з указом, органи виконавчої влади обов’язково проводитимуть консультації щодо пріоритетів державної політики у сфері місцевого самоврядування й регіонального розвитку, зокрема, при підготовці державних рішень у бюджетній сфері, при будівництві крупних виробничих об’єктів.

Вищі посадові особи щорічно звітуватимуть з питань розвитку місцевого самоврядування перед асоціаціями місцевої та регіональної влади України.

Ще одним указом Ющенко збирається очистити МВС, СБУ та Генпрокуратуру від корупціонерів та перевертнів, збільшити платню правоохоронцям та захистити громадян від можливих зловживань

Після виборів правоохоронні органи будуть очищені від корупціонерів, осіб, пов’язаних з криміналітетом, причетних до порушення прав і свобод громадян.

"Головним у діяльності правоохоронних органів стане не безпека можновладців і олігархів, а безпека кожного громадянина – відповідний пріоритет встановлено першою статтею указу", - зазначає прес-служба.

Збільшиться кількість правоохоронців, які безпосередньо виконують функції з охорони громадського порядку та боротьби зі злочинністю.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: