Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИСКУ НА ВИБОРЦІВ З БОКУ КОМАНДИ ЯНУКОВИЧА НЕ БУЛО?

Субота, 6 листопада 2004, 15:32
Уповноважений представник Януковича в Центвиборчкомі Степан Гавриш заявляє, що блок "Наша Україна" використовує паузу в підрахунку голосів для ведення прихованої агітації за Віктора Ющенка.

На прес-конференції в центральному штабі Януковича в суботу Гавриш пояснив паузу в підрахунку голосів, повідомляє прес-служба кандидата.

"Відбувається ручне опрацювання документів-оригіналів, які є в ЦВК. Комп'ютерна система, що працює в ЦВК, відповідно до закону про Центвиборчком, проводить термінове моніторингове забезпечення інформацією про хід голосування".

"А остаточні результати ЦВК виводяться винятково на підставі отримання документів-оригіналів з "мокрими" печатками територіальних виборчих комісій", - сказав він.

Гавриш стверджує, що саме "Наша Україна" у свій час наполягала на 10-денному терміну для визначення остаточних результатів. "Наша Україна" тоді добре розуміла, що ці 10 днів, необхідних ЦВК, щоби у ручному режимі встановити результати виборів, використовуватимуться для заперечування окремих результатів голосування у суді", - зауважив він.

Зараз, вважає Гавриш, "Наша Україна" використовує цей час "для ведення схованої агітації за свого кандидата, критикуючи владу, розставивши вигідні політичні акценти".

"Наша Україна" використовує не оприлюднені результати виборів з однією метою: у такий спосіб вести агітацію за свого кандидата. Та й дискусія навколо теледебатів перетворилася на визначену форму агітації на користь кандидата Ющенка", - сказав він.

Гавриш також заявив, що з боку команди цього кандидата були відсутні будь-які порушення під час виборів.

За даними штабу Януковича, команда Ющенка не подала жодної скарги на начебто тиск на виборців з боку команди Януковича, "тому що його не було".

"Ми робили все можливе, щоб порушень не було. Така позиція пов'язана з нашою загальною концепцією виборів: довіра до українського уряду, яким керує Янукович, була б істотно підірвана, якби такі порушення мали місце", - цитує прес-служба Гавриша.

За його словами, якщо якісь порушення і були, те вони були пов'язані з діями місцевих органів влади. Основні проблеми виникали зі списками виборців.

"Ми ж не впливали на вибори, і можу заявити, що жодної скарги з боку команди Ющенка не було подано з цього приводу. Вважаємо, що порушення з боку команди Януковича були не тільки мінімальними, але й на системному рівні просто були відсутні", - підкреслив Гавриш.

Інтерфакс-Україна

Від УП. Це вже не перший випадок, коли працівники штабу Януковича проводять закриті для преси "прес-конференції". Останнім часом навіть інформаційні агенства, у тому числі й Інтерфакс-Україна, отримують повідомлення про "прес-конференції" пост-фактум – через прес-реліз штабу.

УП раніше також одержувала розсилку штабу Януковича, однак останнім часом наше видання було виключено з цієї "престижної" розсилки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування