Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозицію знову хочуть прибрати з комісій. Депутатів обшукують

Понеділок, 8 листопада 2004, 13:12
Перед другим туром виборів президента полтавська влада розробляє проект, спрямований на виведення зі складу дільничних виборчих комісій людей, які представляють опозицію.

Як повідомляє прес-служба УНП, голови комісії отримують негласні вказівки частіше проводити свої засідання з тим, щоб "незручні" для влади члени ДВК, включені до їх складу за поданням кандидатів, що вибули з боротьби за президентський пост, пропускали ці зібрання.

Відповідно до ст. 85 закону "Про вибори президента", повноваження члена комісії припиняються достроково, якщо він двічі поспіль був відсутній на засіданні.

Довірена особа Ющенка на Полтавщині Олександр Кулик вважає, що після усунення в комісіях опозиційно налаштованих осіб влада планує зробити спробу сфальсифікувати результати голосування на користь провладного кандидата".

Харківська облорганізація Української народної партії заявляє, що у першому турі виборів на Харківщині було здійснено масове "коригування" результатів волевиявлення на користь чинного прем’єр-міністра Віктора Януковича.

УНП вказує, що "керівний склад більшості виборчих комісій був сформований із працівників бюджетних установ, зорієнтованих на підтримку Януковича, за кожною ДВК були закріплені відповідальні представники райдержадміністрацій та міськвиконкомів, які контролювали не тільки роботу комісій, а й сам хід голосування та підрахунок голосів".

"Сама виборча кампанія супроводжувалася безпрецедентним тиском на мешканців Харківщини, залякуваннями та шантажем, з метою схилити виборців до голосування за кандидата від влади", - говориться в заяві.

На підставі цього Харківська УНП висловлює сумнів у правдивості того, що Ющенко отримав на Харківщині лише 15% голосів виборців, а Янукович – 57%.

Як один з аргументів голова місцевої УНП Василь Третецький порівняв результати голосування у сусідніх районах Полтавщини та Харківщини, які "є однаковими за етнічним і соціальним складом виборців".

"Якщо у Карлівському районі Полтавської області за Ющенка проголосувало понад 40% виборців і 28% за Януковича, то у сусідньому Красноградському районі Харківщини за Ющенка нарахували тільки 9%, а за Януковича аж 63"%, - зазначив він.

Третецький також висловив здивування тим, що Мороз і Симоненко набрали на Харківщині менше голосів, ніж на Полтавщині. Таку різницю він вважає наслідком "коригування даних".

Водночас Миколаївська УНП повідомляє про незаконні дії миколаївської міліції проти представників Ющенка.

Найбільш поширеними є "безпідставне зняття номерів з автомобілів без оформлення належних документів, затримання громадян на вулицях (в тому числі неповнолітніх) без будь-яких пояснень, погрози і залякування".

Прес-служба згадує випадки затримання та обшуку авто з агітаційними матеріалами Ющенка, зняття номерів, безпідставне транспортування автомобілів на штрафмайданчик та навіть два випадки обшуку авто, у якому знаходився народний депутат Юрій Ширко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: