Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка не знімуть з виборів, хоча помаранчевий колір поступово забороняють

Понеділок, 8 листопада 2004, 14:34
Команда Віктора Ющенка вважає нереальними спроби зняти лідера "Нашої України" з виборів за мітинг 6 листопада у Києві.

"Зняття – це дурниця, це смішно", - сказав довірена особа Ющенка в загальнодержавному окрузі Микола Катеринчук.

Катеринчук додав, що особисто був розробником статті закону про вибори, де ідеться про зняття кандидатів – і там немає норми про незаконну агітацію.

Як відомо, глава ЦВК Сергій Ківалов попереджав про готовність діяти рішучо, аж до зняття кандидатів – у випадку агітації, поки не оголошені результати першого туру. Мітинг Ющенка відбувся у суботу, а станом на понеділок офіційні результати досі невідомі.

Інша довірена особа Ющенка Микола Томенко повідомив, що Партія регіонів, очолювана Віктором Януковичем, подала до ЦВК скаргу з вимогою "відповідальності" Ющенка за те, що він особисто вів агітацію за себе.

"Як приклад агітації Віктора Ющенка вони наводять фразу: "Правда ходить по обидва береги Дніпра", - сказав Томенко.

За словами Катеричнука, "у багатьох членів ЦВК зачесалися руки, щоб визнати дії Ющенка неправовими і винести йому попередження".

Крім того, повідомив Катеринчук, команда Януковича масово подає до ЦВК скарги на події під час виборів. "Ми відбили понад 100 скарг", - додав він. "Крім емоційного та інформаційного приводу, команда Януковича нічого не доб’ється".

У свою чергу команда Ющенка вимагає перерахунку голосів на 16 округах у Донецькій і Луганській областях. "Є великі сумніви, що там за Януковича проголосували 85%. Ми знаємо, яку підтримку там мають комуністи, соціалісти, наш кандидат", - додав Катеринчук.

Але, за його прогнозом, ЦВК відмовить у перерахунку. "Тоді ми з чистою совістю підемо із цим питанням до Верховного суду".

Під час прес-конференції Томенко позитивно оцінив рішення російського композитора Ігоря Крутого відмовитися від туру Україною на час виборів. "Ми довго працювали над тим, щоб переконати, що Кобзон і "Отпєтиє мошеннікі" не мають права брати участь у концертах за Януковича".

Також Томенко повідомив, що йому відомо про розпорядження заборонити помарачевий колір серед школярів і студентів.

Як відомо, помаранчевий – колір виборчої кампанії Ющенка. У суботу на мітингу в Києві Юлія Тимошенко закликала до другого туру виборів якнаймасовіше використовувати цей колір у одязі, а також прикрашати ним паркани і будинки.

"Українська правда"

Читайте також:

Помаранчева революція

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування