Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма проти того, щоб парламент ставив на коліна виборців Януковича

Середа, 1 грудня 2004, 12:06
Президент України Леонід Кучма заявляє, що політичне рішення не може бути виходом зі сформованої ситуації і закликає дочекатися рішення Верховного суду.

"Україні потрібен легітимний президент, і прості політичні рішення, у тому числі через парламент - це не рішення. Якщо ми будуємо демократичну, правову державу, давайте хоч дочекаємося рішення Верховного суду", - підкреслив Кучма на нараді з економічним блоком Кабінету міністрів у середу в Кончі-Заспі під Києвом.

Він підкреслив, що вихід із політичної кризи можливий тільки за доброї волі всіх учасників процесу. "Вирішити цю ситуацію ми можемо тільки при одній умові - якщо буде добра воля всіх сторін цього процесу", - сказав президент.

Кучма відзначив, що за минулі дні він провів багато консультацій щодо політичної ситуації в країні, у тому числі з опозицією.

"Зустрічі були абсолютно толерантними. Однак коли ми виходимо з-за столу і потрапляємо в іншу ситуацію, там чутно зовсім інші заклики" - сказав президент.

Він також звернув увагу на звинувачення й образи, що звучать у бік уряду, прем'єр-міністра, тих депутатів, "які підтримують можливість пошуку компромісу".

Кучма також відзначив, що образи звучать і на його адресу. "Зі мною розмовляти мовою ультиматумів абсолютно недоцільно. Я цього абсолютно не сприймаю".

Кучма підкреслив, що в ході виборчої кампанії звучав заклик: "Народ український давайте піднімемо з колін". "Сьогодні робляться спроби поставити на коліна ту частину українського народу, що голосувала за Віктора Януковича - це Схід, Південь в основному. Я думаю, якщо це і далі буде так робитися - це буде груба історична помилка", - сказав президент.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування