Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко ходила до Януковича. Бо вона – громадянка, а він – не в зоопарку

Субота, 4 грудня 2004, 13:44
Команда Януковича запропонувала команді Ющенка відновити переговори.

Як повідомив на прес-конференції керівник кампанії Ющенка Олександр Зінченко, "є прохання від команди Януковича відновити переговорний процес".

Відповідаючи на питання про зустріч Януковича з Тимошенко, Зінченко сказав: "Перед тим, як відбудеться зустріч Ющенка і Януковича, її умовою є напрацювання підгрунтя, якщо воно взагалі буде".

Зінченко пояснив, що це вимоги Ющенка: підписання указу про відставку Януковича, виконання рішень Верховної Ради про ротацію Центрвиборчкому, підписання змін до закону про вибори та звільнення губернаторів-сепаратистів.

"Доки ці умови не виконано, це контакти звичайних громадян, а не переговори політичних команд", - додав Зінченко. Зараз, за його словами, "переговори в офіційному порядку не ведуться".

Він також висловився з те, щоб такі переговори з командою Януковича були проведені: "Не треба робити з політикуму зоопарк, де люди знаходяться в клітці".

Зінченко сказав, що "нормально" ставиться до рішення Януковича взяти участь у пере голосуванні другого туру. Водночас він розкритикував слова Януковича, що за нього віддали голоси 15 мільйонів українців.

"Верховний суд дав оцінку цьому результату. Прошу не згадувати цю цифри. Цих 15 мільйонів не було і не буде", - сказав Зінченко.

Керівник кампанії Ющенка також висловив переконаність: "Ми виграємо вибори за будь-яких обставин, навіть якщо буде старий закон про вибори. Бо відбулася тотальна зміна настроїв у суспільстві"

За словами Зінченка, зміна складу територіальних та дільничних виборчкомів повинна відбутися протягом 5-7 днів. "Якщо цього не відбудеться – ми скористаємося політичним тиском".

Він сказав, що мітинг на Майдані Незалежності триватиме, так само як і блокада уряду і адміністрації президента.

"Процес не завершено. […] Кучма не підписав відставку Януковича. Кучма має чути голос своїх громадян". Зінченко сказав, що до Кабінету міністрів "відкрито допуск до всіх службовців, які не є членами відставленого уряду Януковича".

На прес-конференції Зінченко також повідомив, що штаб Ющенка повертається у режим виборчої кампанії.

На питання про імунітет президенту Кучмі, Зінченко сказав: "Це визначатиметься його моральною поведінкою зараз".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...