Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Увечері почнуть зупиняти кризу

Понеділок, 6 грудня 2004, 10:04
Засідання "круглого столу" по врегулюванню політичної кризи в Україні за участю міжнародних посередників почнеться в Києві близько 20.00.

Про це повідомив голова Верховної Ради України Володимир Литвин на засіданні ради щодо місцевого самоврядування при главі парламенту.

У той же час джерело у Верховній Раді України зазначило, що з великою часткою імовірності можна говорити про участь генерального секретаря ОБСЄ Яна Кубіша, президентів Польщі й Литви Александра Кваснєвського и Валдаса Адамкуса, а також спікера Держдуми РФ Бориса Гризлова, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося раніше, у понеділок на погоджувальній раді лідерів груп і фракцій голова Верховної Ради Володимир Литвин повідомив, що "круглий стіл" пройде за участю практично усіх представників, які відвідували Україну в попередні два рази.

Про це ж у понеділок на нараді з економічним блоком уряду сказав президент України Леонід Кучма.

"Сьогодні очікуємо прибуття для подальшого проведення круглого столу всіх учасників", - сказав Кучма.

При цьому він підкреслив, що політична криза в Україні "стрімко розвивається".

"Як президент я робив і роблю все можливе, щоб кризу було розв'язано якнайшвидше без застосування сили, тому що від цього залежить розвиток економіки і єдність країни", - відзначив Кучма.

Як відомо, в Україні пройшли вже два "круглих столи" з врегулювання кризи за участю міжнародних посередників.

У переговорах, крім Віктора Ющенка й Віктора Януковича, брали участь президент України Леонід Кучма, голова Верховної Ради Володимир Литвин, президенти Литви й Польщі Валдас Адамкус й Александр Кваснєвський, Верховний представник ЄС із питань зовнішньої політики й політики безпеки Хав'єр Солана, генеральний секретар ОБСЄ Ян Кубіш, спікер Держдуми Росії Борис Гризлов. Останнє засідання "круглого столу" пройшло 1 грудня.

На останньому засіданні сторони підтвердили рішучість виключити застосування сили для вирішення проблем, що виникли після другого туру виборів в Україні.

Сторони домовилися про створення експертної групи для проведення термінового експертного аналізу для внесення відповідних пропозицій щодо завершення виборів президента України на підставі відповідного рішення Верховного Суду України.

Сторони домовилися про ухвалення в пакеті із внесенням змін у закон про вибори президента України політичної реформи, відповідно до законопроекту 4180, і формування на цих принципах уряду України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: