Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз і Симоненко вимагають політреформу. У "Нашої України" і Волкова є 4 питання

Понеділок, 6 грудня 2004, 11:19
О 17.00 лідери фракцій і груп продовжать консультації щодо проведення завтра позачергового засідання Верховної Ради.

На ранковому засіданні Погоджувальної ради за присутності преси обговорювалось питання пакетного голосування політичної реформи, закону про особливості застосування закону про вибори при проведенні повторного голосування 26 грудня, питання щодо звільнення уряду та призначення тимчасового уряду, а також питання звільнення і призначення членів ЦВК.

На цей момент депутати не дійшли згоди щодо порядку голосування цих питань, зокрема, лідер СПУ Олександр Мороз, лідер КПУ Петро Симоненко вимагають, щоб політична реформа ставилась першою, а "Наша Україна" і БЮТ вимагають, щоб першими на голосування ставилися питання, пов'язані з виборами.

Представник БЮТ Олександр Турчинов зауважив, що сьогодні десятки тисяч людей на майданах чекають не політичної реформи, а проведення чесних виборів.

Голова ВР Володимир Литвин запропонував проголосувати всі питання в пакеті. Зокрема, він розповів про домовленість з президентом України, що він прибуде до парламенту і підпише одразу всі документи в сесійній залі.

Також в ході Погоджувальної ради пропонувались варіанти про необхідність ухвалення рішення, що політична реформа та виборчий закон не можуть вважатись ухваленими один без одного.

Литвин запропонував до 17.00 провести наради фракцій і визначитись по цих питаннях.

"Наша Україна" вимагає, щоб питання про призначення голів державних адміністрацій президентом, як це передбачає чинна редакція Конституції, або прем'єр-міністром, як пропонує законопроект 4180, було винесено за рамки 4180 і вирішувалось в законопроекті про внесення змін до Конституції 3207, який лише передбачається направити на схвалення Конституційного Суду.

Також принциповим для фракції "Наша Україна" є питання щодо загального нагляду генпрокуратури за дотриманням законності, що пропонує законопроект 4180.

Багато позафракційних депутатів, зокрема від їхнього імені виступав Олександр Волков, не погоджуються з положенням 4180 щодо імперативного мандату: вони пропонують залишити норму позбавлення депутатського мандата за перехід з фракції у фракцію, але вимагають залишити норму щодо можливості виходу депутата з фракції.

Також "Наша Україна" вимагає визначитись щодо термінів введення змін до Конституції, в той час як спікер парламенту говорить, що це може зруйнувати домовленість, досягнуту на сьогодні, що зміни до Конституції вступлять в дію з 1 вересня 2005 року.

"Наша Україна" пропонує в Перехідних положеннях записати, що законопроект 4180 вводиться в дію з 1 вересня 2005 року, але не раніше ухвалення закону про внесення змін до Конституції 3702 і лише, якщо 3702 не буде ухвалений до 1 січня 2006 року, 4180 вступає в дію самостійно.

Також "Наша Україна" пропонує, щоб положення, які стосуються формування уряду, вступали в дію після парламентських виборів 2006 року.

УНІАН

Читайте також:

КУЧМА ЗВІЛЬНИТЬ ЯНУКОВИЧА Й ПОСТУПИТЬСЯ ЮЩЕНКУ. АЛЕ ТІЛЬКИ З ОДНІЄЮ УМОВОЮ

"Наша Україна" ставить додаткові умови – відставка Білоконя, Васильєва і 5 губернаторів


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: