Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА ПРОСИТЬ ГАРАНТІЙ У СПРАВІ ГОНГАДЗЕ, ПЛЮС ЯХТУ Й ДАЧУ?

Понеділок, 6 грудня 2004, 11:51
Леонід Кучма для мирної передачі влади хоче одержати гарантії недоторканності у зв'язку зі справою Гонгадзе, а також залишити собі дачу і яхту.

Про це пише британська консервативна газета "Таймс" у статті „Леоніду Кучмі потрібен імунітет”.

Газета посилається на "джерела в оточенні президента".

Вони кажуть, що Кучма "намагається одержати запевнення, що його не стануть переслідувати в карному порядку у зв'язку з корупцією протягом 10-літнього строку перебування на посту президента і з жахливим убивством Георгія Гонгадзе".

"Кажуть, що президент хоче також, щоб йому дозволили залишити у себе державну дачу і яхту вартістю 3 мільйони фунтів стерлінгів, що, відповідно до повідомлень української преси, належать йому особисто", - відзначає "Таймс".

Джерела, наближені до Кучми, заявили, що забезпечення свого майбутнього, своєї родини й близьких помічників "як і раніше залишається одним із критичних міркувань, що визначають його вчинки в ході кризи".

"У нього багато ворогів в опозиції, які вимагають віддати його під суд і засадити у в'язницю", - сказало одне джерело.

"Він хоче гарантій, що якщо він припинить опір і відступить, то справа не скінчиться лавою для підсудних або, що ще гірше, тюремною камерою", - додало джерело.

Кажуть, що Кучму особливо тривожить справа Гонгадзе.

Вороги Кучми хочуть також розслідування обвинувачень, що він використовував свою владу, щоб допомагати своєму зятеві-бізнесмену Віктору Пінчуку накопичити статки, які сьогодні оцінюються більш ніж в 1 мільярд фунтів.

"Критики стверджують, що 43-річний Пінчук, котрий стоїть на чолі імперії з виробництва труб і, крім того, є членом парламенту, завдяки сімейним зв'язкам виграв контракти на приватизацію державної власності за незначну частку їхньої ринкової вартості", - відзначає "Таймс".

Видання згадує також приватизацію "Криворіжсталі". "Таймс" нагадує, що напередодні виборів і Пінчук, і глава адміністрації Кучми Медведчук виявилися в чорному списку Держдепу США.

За чутками, російський президент Володимир Путін, який зустрічався з Кучмою в Москві минулого тижня, запропонував йому притулок у Росії на випадок, якщо опозиція спробує відкрити проти нього карне розслідування.

Тим часом, як відзначає видання, прихильники Ющенка, швидше за все, будуть обурені будь-якими гарантіями, які можуть бути надані Кучмі.

Переклад статті: ІноЗМІ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування