Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Литвина залишилося 2 дні, а то буде неспокійно 18 днів

Понеділок, 6 грудня 2004, 16:17
Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявляє, що якщо в найближчі два дні парламенту не вдасться прийняти узгоджене рішення, зокрема, що стосується змін у виборче законодавство й прийняття політичної реформи, то конфлікт між політичними силами буде тривати до кінця президентських виборів.

Про це він заявив на нараді консультативно-дорадчої ради місцевих керівників при голові Верховної Ради, що пройшов у понеділок у Києві.

"Якщо ми в ці дні не вийдемо на погоджене рішення, то у нас конфлікт буде тривати до кінця виборчої кампанії", - сказав Литвин.

Спікер підкреслив, що збори керівників місцевої влади - це "не судилище". За його словами, висловлені думки й позиції керівників обласних рад і мерів міст у принципі в багатьох позиціях збігаються.

Литвин також відзначив, що, мабуть, такі збори необхідно були скликати відразу після 21 листопада - другого туру президентських виборів, і не виключив, що в цьому випадку можна було б уникнути такого конфлікту в країні. "Нам потрібно прийняти рішення, які б вносили спокій у суспільство".

Спікер також висловив думку про можливості прийняття рішення чи звернення до консолідації й спокою й здійснення дій, які б увели в конституційне русло дії місцевої влади.

У ході наради низка керівників областей висловили думку, що Віктор Ющенко й Віктор Янукович повинні зняти свої кандидатури з виборів.

Крім того, висловлювалася думка про можливості призначити Литвина виконуючим обов'язки президента на період до проведення політичної реформи й завершення президентських виборів.

Глава Донецької обласної ради Борис Колесников у своєму виступі заявив, що обвинувачення ряду регіонів у сепаратизмі безпідставні. Він підкреслив, що заяви зроблені, зокрема, на з'їзді в Сіверодонецьку, приймалися із застереженням.

"Я б хотів, щоб ці заяви розглядалися як другий етап політичної реформи", - сказав глава Донецької облради.

На його думку, єдиний шлях розвитку України - це 27 федерацій, що входять у федеративну республіку Україна. "Тільки тоді можна буде говорити про ефективне самоврядування", - вважає Колесников.

Крім того, керівники місцевої влади висловлювалися за якнайшвидше рішення питання про призначення глав обласних і районних адміністрацій.

Зокрема, мер Києва Олександр Омельченко, пославшись на положення європейської хартії, висловився за необхідність створювати при обласних радах і районних радах виконкоми, яким Кабінет міністрів повинен делегувати повністю або частково свої повноваження.

Його думку підтримали також деякі регіональні керівники.

Разом з тим, низка керівників областей висловилися за те, щоб не приймати різкі заяви з засудженням рішень місцевих органів влади, що носять сепаратистський характер, а закликали відповідні обласні ради привести свої рішення у відповідність із Конституцією й законодавством України.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте також:

Литвин не сприймає "іронії" і боїться, що в Києві, як в 1917 році, з'являться комуналки


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
07:57
футболКлуб Першої ліги звернувся до Шевченка з проханням захистити футболіста від мобілізації
07:50
ЄСПЛ зобов’язав Грузію сплатити компенсації протестувальникам, постраждалим у "ніч Гаврилова"
07:38
Росіяни пошкодили критичну інфраструктуру на Кіровоградщині і Полтавщині: поранили дитину
07:12
футбол"Боруссія" повторно обіграла ПСЖ і стала першим фіналістом Ліги чемпіонів
07:08
доповнено На Київщині горить об’єкт цивільної інфраструктури, є влучання на Вінниччині
06:33
Після масованої атаки знову оголошували тривогу: окупанти запустили ракету на захід країни
06:26
Цієї ночі відбулася масована атака на енергооб’єкти у шести областях – Міненерго
06:24
Чому День пам'яті та перемоги над нацизмом в Україні тепер святкують 8 травня: пояснює історик
06:15
У Києві немає постраждалих та руйнувань: усі повітряні цілі знищені 
05:08
КМВА: У Києві працювала ППО
Усі новини...
Реклама: