Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати дали сигнал політреформи. Литвин перейшов в "Нашу Україну"

Середа, 8 грудня 2004, 09:16
Верховна Рада у середу підтримала сигнальним голосуванням "пакет" з політреформи та закону про вибори. За проголосувало 398 депутатів із 426, що зареєструвалися.

"Наша Україна" підтримала "пакет" 87 голосами, проти голосувала фракція БЮТ.

Після голосування Володимир Литвин оголосив перерву до 10:50.

Він також повідомив про вихід з "Трудової України" депутата Вадима Литвина та входження його до фракції "Наша Україна", окрім цього, депутат Дубицький перейшов до "Єдиної України".

Перед цим на погоджувальній раді було домовлено, що на позачерговому засіданні парламенту в середу спочатку буде проведене "сигнальне" голосування, що засвідчить про готовність депутатів голосувати за пакет із трьох законопроектів - про внесення змін у Конституцію (законопроекти 4180 й 3207-1) і змін у виборче законодавство.

У випадку якщо в сигнальному голосуванні візьмуть участь 300 (конституційна більшість) і більше депутатів, то "пакет" законопроектів буде винесений на голосування.

Якщо "пакет" буде прийнятий, його, як очікується, підпише прямо в сесійному залі президент Леонід Кучма, що прибуде в парламент для підписання ухвалених рішень.

Крім того, як очікується, буде проведене рейтингове голосування по кандидатурах у новий склад Центвиборчкому. Кандидатури, що набрали найбільшу кількість голосів, будуть призначені до складу ЦВК.

Як повідомлялося, президент подав у парламент 19 кандидатур, до складу ЦВК повинні бути призначені 15 осіб. Новим членам ЦВК буде запропоновано провести в парламенті перше засідання, на якому обрати голову, його заступника й секретаря комісії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На засіданні Верховної Ради Сергій Соболєв з "Нашої України" заявив, що депутати як ніколи близькі до компромісу й попросив провести сигнальне голосування, а потім оголосити півгодинну перерву, щоб депутати одержали гарантії, що рішення підпишуть.

У той же час комуніст Петро Симоненко обвинуватив "Нашу Україну" у затягуванні питання, заявив, що їй не потрібен не закон про вибори, ні політреформа й зажадав скасувати інститут президентства.

Водночас БЮТ протестує проти голосування в пакеті і вимагає голосувати тільки закон про вибори, заявив Олександр Турчинов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:34
Верховний Суд роз’яснив, коли ухилення від мобілізації не карається законом
22:28
Вироблені в Україні супутникові системи можуть опинятися у російської армії – розслідування "Слідство Інфо"
22:01
Зеленський підписав укази про призначення 116 суддів
21:32
Топгенерал НАТО щодо просування росіян: Прогрес обмежений, Україна ще може перемогти
21:30
Ворог прорвався у Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи – "Хортиця"
21:16
Шольц порівняв НАТО з героями роману Дюма: Всі за одного, один за всіх
21:01
"Укренерго" про наслідки атаки: імпорт електроенергії не здатен повністю перекрити дефіцит
20:57
Захарова погрожує Лондону "жорсткою" реакцією у відповідь на видворення військового аташе
20:43
Hromadske: голова Одеської ОВА взяв під ручний контроль 85% агроекспорту України
20:41
Остін: Ще рано казати про ефект наданої від США допомоги Україні
Усі новини...
Реклама: