Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин вважає, що Ющенко не стане повторювати практику Кучми

П'ятниця, 7 січня 2005, 14:14
Верховна Рада України підтримає ту кандидатуру на посаду прем'єр-міністра, яку внесе обраний президент.

Про це в п'ятницю в Москві заявив голова українського парламенту Володимир Литвин, який перебуває в російській столиці на запрошення спікера Держдуми Бориса Гризлова.

Спікери обговорили політичну ситуацію в Україні після виборів, а також можливі кандидатури на посаду прем'єр-міністра України.

Український спікер не назвав можливу кандидатуру майбутнього прем'єра, але зауважив, що зараз називають кілька імен – найближчих соратників Ющенка: Юлія Тимошенко, Петро Порошенко, голова СПУ Олександр Мороз, Віктор Пинзеник, Анатолій Кінах.

Литвин підкреслив, що не збирається "прогнозувати рішення президента", однак сподівається, що той "не вживатиме стару практику - вносити кандидатуру до парламенту, щоб її "прокатили".

Литвин підкреслив, що після виборів у новообраного президента найвищий кредит довіри в суспільстві і парламентарії мають підтримати його рішення.

Литвин також не виключив, що після оприлюднення офіційних результатів виборів Центвиборчкомом, Віктор Янукович спробує оскаржити підсумки виборів.

В інтерв'ю журналістам після зустрічі з головою Ради Федерації РФ Сергієм Міроновим Литвин також заявив, що ситуація в Україні стабілізується і приводу для поглиблення розколу суспільства немає.

"Політично суспільство заспокоюється. Я не бачу приводу для поглиблення розколу", - сказав Литвин.

На його думку, головний крок для подолання кризи в Україні було зроблено ще 8 грудня, коли парламент ухвалив пакет рішень.

Литвин особливо підкреслив, що саме парламенту держави вдалося запобігти кризі в державі.

"Гострий етап політичної кризи, який загрожував перерости у системну кризу, було подолано", - зауважив Литвин.

Голова Верховної Ради також додав, що ситуація в Україні стабільна і з точки зору економіки.

"Ми повністю виконали економічні плани. Є достатні запаси для виплат в січні-лютому, які зазвичай є найтяжчими місяцями", - сказав він.

За матеріалами Інтерфакс-Україна і РІА "Новини"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування