Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пінчук робить вигляд, що не розуміє, чому має віддавати "Криворіжсталь"

П'ятниця, 4 лютого 2005, 09:40
Депутат Віктор Пінчук заявляє, що він здивований, чому питання реприватизації торкнулося саме "Криворіжсталі".

"Під час передвиборчої кампанії не називалися інші якісь підприємства, хоча деякі з них були приватизовані раніше чи пізніше, а називалася "Криворіжсталь", - заявив журналістам він.

На думку Пінчука, "може, для цього були якісь інші причини, швидше політичні. Кампанія закінчилася, може треба переходити до якихось практичних речей".

"Ми заплатили вдвічi більше, ніж за всі інші українські металургійні комбінати разом узяті", - сказав він, додавши, що "по "Криворіжсталі" все має бути в рамках законності, і тоді все буде нормально".

Президент України Віктор Ющенко не раз заявляв, що держава має намір переглянути результати приватизації металургійного комбінату "Криворіжсталь".

Переможцем конкурсу з продажу меткомбінату було визнано "Iнвестиційно-металургійний союз", створений українськими бізнесменами Пінчуком (власник групи "Інтерпайп") і Ринатом Ахметовим (президент ЗАТ "СКМ"), який 14 червня 2004 року придбав контрольний держпакет ВАТ "Криворіжсталь". Переможець заплатив за 93,02-процентний держпакет 4 млрд. 260 млн. грн. при стартовій ціні 3,8 млрд. грн.

Тим часом, і при проведенні конкурсу, і після оголошення його результатів експерти і депутати заявляли про те, що його умови були дискримінаційними і "прописаними під конкретного покупця".

Внаслідок цього, вважають експерти, підприємство було продане на неконкурентних умовах, і бюджет втратив істотну суму надходжень.

Так, не допущене до конкурсу "Іспат вугілля" (представляє інтереси LNM Group і корпорації US Steel) заявляло, що має намір заплатити за пакет 7,95 млрд. гривень (1,501 млрд. дол.), а російське ВАТ "Северсталь" (представляє інтереси консорціуму "Северсталь", Arcelor і Severstal North America) – 1 млрд. 200 млн. доларів, повідомляє УНІАН.

Останнім часом Пінчук неодноразово дуже лояльно висловлюється щодо президента Ющенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування