Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нові міністри будуть створювати єдиний простір в Україні та фінансувати народження дітей

П'ятниця, 4 лютого 2005, 18:23
Новий міністр культури Оксана Білозір своєю тактичною задачею бачить гідне проведення Євробачення, стратегічною – "забезпечення єдиного культурного простору країни".

"У нас існує багато регіонів, які не розуміють один одного, немає спільного бачення майбутнього", - сказала Білозір у коментарі "Українській правді".

Це подолати можна, за її словами, "ефективною регіональною політикою". "Це ненормально, коли творчі люди, колективи можуть реалізуватися тільки в центрі, в Києві".

За словами Білозір, треба утворювати "культурно-мистецькі центри: наприклад, Буковина, Галичина, Слобожанщина, Донбас" і таким чином об’єднувати людей зі спільними одними традиціями.

Також Білозір вважає, що Україна після революції отримала шанс "якісно представити себе на міжнародній арені". "Головне у найближчий час – це конкурс Євробачення", - додала вона.

Міністр юстиції Роман Зварич сказав, що у п’ятницю на засіданні Кабміну в парламентських стінах уже доповідав про пріоритети, які відносяться до його компетенції.

"Перше – це поглиблення правового поля захисту прав людини, друге – адаптація нашого законодавства до європейського", - сказав Зварич у коментарі "УП".

"Третє – це завершення судово-правової реформи, утвердження принципу спеціалізований судів, при цьому гарантування доступності самих суддів".

"Четверте – це боротьба з корупцією", - сказав Зварич.

Зварич також сказав, що виступає проти закону про люстрацію, бо він порушує статтю Конституції, за якою всі люди рівні в правах. За словами Зварича, якщо такий закон буде ухвалено, він рекомендуватиме президенту Ющенку зробити подання до Конституційного суду.

Тим часом новий міністр соціальної політики Вячеслав Кириленко своє головною метою бачить "виконання соціальної складової виборчої програми Віктора Ющенка".

"Зарплата, пенсія, соціальні доплати мають бути не менше прожиткового мінімуму", - сказав він і додав, що також передбачає "ліквідацію зрійнялівки у пенсіях".

"Ну і збільшення до 8460 гривень одноразової допомоги при народженні дитини. Тільки для цього треба 3,5 мільярди гривень", - сказав Кириленко.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: