Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україні заборонено приватизацію. "Криворіжсталь" можуть залишити у держвласності

Вівторок, 8 лютого 2005, 12:38
Уряд Тимошенко доручив Фонду державного майна скасувати всі рішення за результатами приватизації гірничо-металургійного комбінату "Криворіжсталь".

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на прес-конференції, коментуючи результати наради з питань управління державною власністю, що відбулася у вівторок.

"Сьогодні з Фондом держмайна обговорювалося питання, щоб він визнав законним позов Генпрокуратури й окремих народних депутатів до суду й своїми рішеннями скасував незаконну приватизацію", - сказала Тимошенко.

Уряд Тимошенко доручив Фонду державного майна, міністерству фінансів і міністерству економіки оцінити економічну вигоду у разі збереження гірничо-металургійного комбінату "Криворіжсталь" у державній власності і відрахування частини прибутку підприємства у вигляді дивідендів у державний бюджет.

За її словами, зазначені відомства мають оцінити, що для України вигідніше - залишити це підприємство в держвласності й одержувати дивіденди в бюджет чи продати його на аукціоні, де ціна буде значно, у кілька разів вищою, ніж була на конкурсі, проведеному за старою системою.

Тимошенко підкреслила, що Кабмін ухвалить рішення щодо результатів цього аналізу виключно в національних інтересах України.

За її словами, на нараді Кабмін ухвалив рішення відкликати програму приватизації, розроблену попереднім урядом з парламенту.

Уряд збирається розпочати роботу над новою програмою приватизації на 2005 рік для того, щоб розробити й затвердити її в парламенті протягом місяця, повідомила Тимошенко.

Кабінет міністрів поновить приватизацію державного майна після затвердження Верховною Радою програми приватизації на 2005 рік.

Прем'єр-міністр підкреслила, що Верховна Рада ухвалила рішення щодо заборони приватизації доти, доки не буде проведена перевірка вже здійсненої приватизації і не буде ухвалене рішення про принципи подальшої приватизації.

"У нас буде зелене світло, але прозоре, абсолютно зрозуміла для суспільства чесна приватизація, коли сформуємо всі принципи для її продовження", - сказала Тимошенко.

За матеріалами Українських новин

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування