Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін влаштовує свою політреформу а ля Кучма

Середа, 9 лютого 2005, 12:00
У Росії готуються зміни до Конституції, які передбачають обрання президента в парламенті.

Нова Конституція в Росії з'явиться через півтора року, до 12 червня 2007 року, пише "Незавісімая газєта".

"Головне завдання перелицювання Основного закону таке: главу держави з 2008 року буде обирати парламент - за аналогією із призначенням нинішніх глав регіонів", - пише видання.

Як повідомив "НГ" директор Інституту національної стратегії Станіслав Бєлковський, над текстом нової Конституції в Кремлі працює група експертів на чолі з куратором проблем внутрішньої політики.

Існування таких планів кілька днів тому підтвердив і глава апарата Рахункової палати Сергій Шахрай.

За словами Бєлковського, у Кремлі готується об'ємний пакет поправок до чинної Конституції. Мета - збереження влади в руках нинішньої еліти.

Проект документа буде обговорюватися громадянськими палатами, закон про які ухвалено недавно парламентом. Він передбачає створення парламентської республіки з декларативною фігурою президента на чолі (приблизно - Борис Гризлов) і чинним прем'єром, місце якого займе, очевидно, Володимир Путін або його спадкоємець", - вважає Бєлковський.

За словами політолога, текст нового Основного закону готується в президентській адміністрації.

Також, судячи із заяв Шахрая, готуються зміни виборчого закону, які припускають збільшення чисельності партій, що свідчить про те, що "система готується до переходу до уряду парламентської більшості", відзначає газета.

Як відомо, одним з варіантів політреформи в Україні було обрання президента в парламенті. Опозиція відзначала тоді, що в такий спосіб намагалися організувати третій строк президента Кучми.

Тоді ж з'явилася думка, що подібне буде відбуватися в Росії, щоб продовжити правління Путіна на третій строк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування