Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун пояснить, чому не розповів про ракети ще при Кучмі

П'ятниця, 18 березня 2005, 12:10
Голова парламентського комітету з боротьби з організованою злочинністю й корупцією Володимир Стретович стверджує, що інформація про продаж за кордон крилатих ракет була відома, у тому числі й генеральному прокурорі Святославу Піскунові ще кілька років тому.

У п'ятницю в Києві в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи зроблену напередодні заяву генпрокурора про встановлення факту продажу Україною крилатих ракет Ірану й Китаю, Стретович відзначив, що безпосередньо парламентський комітет не має у своєму розпорядженні матеріали про дії "злочинного угруповання із продажу зброї за кордон".

"Цим займається один із представників комітету - мій заступник (Григорій Омельченко), який має необхідну інформацію, яка була відома кілька років тому, у тому числі й тодішньому генеральному прокурору Піскунові.

Але чомусь ці дії були оголошені прокурором зараз. Виникає питання: чому раніше було мовчання, а сьогодні таке пожвавлення", - заявив Стретович.

У зв'язку із цим депутат висловив думку, що "та система, той режим не давали можливості прокуратурі розкривати ці справи".

"Все тільки починається, і ми ще почуємо багато одкровень генерального прокурора про те, що стало відомо сьогодні по тим матеріалам, які існували кілька років назад", - підкреслив глава парламентського комітету.

Стретович також повідомив, що парламентський комітет має намір присвятити одне зі своїх засідань діяльності Генеральної прокуратури.

"Ми готуємо у квітні звіт комісії про стан боротьби з корупцією й організованою злочинністю в 2004 році, у ході якого буде й доповідь генерального прокурора", - сказав він.

Разом з тим глава комітету Верховної Ради з питань національної безпеки й оборони Георгій Крючков в інтерв'ю агентству висловив думку, що подібні заяви потрібно робити "з винятковою обережністю" і враховувати при цьому інтереси держави.

"Я до цього ставився б з винятковою обережністю. Мова йде про інтереси держави - як це відіб'ється на них. І якщо там був порушений закон, якщо хтось нагрів на цьому руки, за це треба бити по руках і притягати до відповідальності. Якщо ці заходи були в інтересах держави, проводилися у встановленому порядку, то розводити галас навколо цього я б не став", - заявив він.

Разом з тим, за словами депутата, парламентський комітет не має у своєму розпорядженні офіційні дані із цього приводу.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" керівник прес-служби Генпрокуратури В'ячеслав Астапов повідомив, що справа про незаконні поставки зброї з України за кордон із серпня 2004 року перебуває на розгляді в Апеляційному суді Києва. За даними преси, справа розглядається в закритому режимі.

Як повідомлявся, генпрокурор Піскун в інтерв'ю Financial Times визнав факт продажу крилатих ракет: 12 - Ірану й 6 - Китаю без боєголовок в 2001 році.
Читайте також:

ПІСКУН ПІДТВЕРДИВ, ЩО ЗА КУЧМИ В ІРАН ПРОДАЛИ РАКЕТИ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування