Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-генпрокурор Васильєв вважає заяви Піскуна "непереконливими"

Середа, 2 березня 2005, 21:03
Екс-генеральний прокурор України Геннадій Васильєв вважає, що поки не буде знайдено голову Георгія Гонгадзе, говорити про розкриття його вбивства практично неможливо.

"Для того, щоб сказати, що злочин розкрито, потрібно зібрати докази, які б довели цей злочин", - сказав Васильєв в прямому ефірі "5 каналу". Він зазначив, що самих лише свідчень замало, тому що їх можна дати, а потім відмовитися.

"Без голови дуже складно, практично неможливо довести розкриття цього злочину", - заявив Васильєв.

За його словами, "дуже непереконливо виглядав генеральний прокурор і заступник генерального прокурора" під час прес-конференції у середу, на якій було заявлено про розкриття убивства Гонгадзе.

Разом з тим, Васильєв наголосив, що коли він займав посаду генпрокурора, розслідування у справі Гонгадзе також активно велося, але йому бракувало "оперативного супроводу з боку МВС". "Ми також відпрацьовували й версії про причетність працівників міліції", - додав екс-генпрокурор.

"Я міг би сказати, як Святослав Михайлович (Піскун), що мені не вистачило 2 тижні для розкриття цього злочину", - зазначив Васильєв, коментуючи слова Піскуна, що він "впритул наблизився до розкриття цього злочину ще під час своєї першої каденції на посаді генпрокурора".

Васильєв також відкинув звинувачення на його адресу, що він випустив з-під варти керівника міліцейської "наружки" генерала Пукача, яка організовувала стеження за Гонгадзе. Васильєв наголосив, що Пукача було звільнено ще до того, як він став генпрокурором.

Також Васильєв заявив, що оперативно-слідчу групу, яка займалася розслідуванням цієї справи, при ньому було посилено, а "якщо звідти 2 осіб пішло, а всього було 10 осіб, то це не значить, що було змінено оперативно-слідчу групу".

Щодо заяви президента Віктора Ющенка, що попередня влада була "дахом" для вбивць, Васильєв зауважив що у 2000 році, коли щез Гонгадзе, "нинішній президент був ні багато ні мало як прем'єр-міністром".

"Українська правда"

Читайте також:

Піскун розкрив справу Гонгадзе. У 2003 році це коштувало б йому життя

МЕЛЬНИЧЕНКО МАЄ ПРИЇХАТИ В УКРАЇНУ, ЩОБ ПЛІВКИ ФІГУРУВАЛИ В СУДІ

ПІСКУН РОЗПОВІВ, ЯК УБИЛИ ГОНГАДЗЕ

Піскун знає замовників. У П'ЯТНИЦЮ БУДЕ ДОПИТАНИЙ КРАВЧЕНКО

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування