Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Деркач проводив операцію "Провокатор" проти Гонгадзе

Четвер, 3 березня 2005, 20:46
Слідство у справі про вбивство Георгія Гонгадзе отримало свідчення затриманих днями міліціонерів про можливе знаходження голови жертви й займається її пошуком.

За даними "5 каналу" з посиланням на власні джерела, після отримання свідчень слідчі ведуть пошук голови Гонгадзе в сусідніх з Таращею селах.

Як повідомлялося, у справі про вбивство Гонгадзе затримані особи, які безпосередньо брали в ньому участь. Крім того, слідству відоме ім'я людини, які дали наказ убити журналіста.

Затримано дві особи (суд уже дав санкцію на арешт), ще один перебуває під підпискою про невиїзд і четвертий - у розшуку, повідомляє Інтерфакс-Україна.

В той же час депутат Григорій Омельченко заявляє про причетність тодішнього керівника СБУ Деркача до зникнення Георгія Гонгадзе.

Про це повідомляє телеканал 5 канал в четвер.

"Ми найшли у службі безпеки України, що 29 червня 2000 року після розмови президента Кучми і голови служби безпеки Деркача, де Кучма дав вказівку Деркачу, чи зможете ви зробити з Гонгадзе пі..., а дальше не буду говорити, що. Той сказав, що він це зробить", - повідомив Омельченко.

"В той же день за вказівкою Деркача була завершена справа оперативної перевірки Георгія Гонадзе під кодовою назвою "Провокатор". У голови міського суду була взята санкція на весь комплекс технічних заходів. Керували цим два колишніх заступника Деркача, перший - Юрій Землянський, і Петро Шатковський і начальник управління Т", - зазначив депутат.

Проте частина правоохоронців все ще дотримується іншої версії - Гонгадзе ніхто не збирався вбивати. Стався так званий "ексцес виконавця" - тобто журналіста хотіли лише налякати і вбили випадково.

Екс-начальник Департаменту МВС Володимир Холондович, каже, що інформація про навмисне вбивство журналіста фактично його колегами стала для нього шоком. Втім розкриття справи Гонгадзе може фактично підтвердити неодноразові заяви народного депутата Омельченка про існування в МВС так званих "ескандронів смерті".

Аби остаточно розкрити справу, слідство має з'ясувати, хто давав наказ вбити або залякати журналіста. У п'ятницю до Генпрокуратури викликали на допит колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування