Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Отруєння Ющенка підтвердила ще одна лабораторія

Понеділок, 7 березня 2005, 17:49
Отруєння Віктора Ющенка діоксином, окрім лабораторії в Амстердамі, також підтвердив дослідницький центр у німецькому місті Мюнстер.

Про це "Українській правді" повідомив лікар Ющенка у австрійській лікарні "Рудольфінерхаус" Микола Корпан.

"Отруєння Віктора Ющенка діоксином підтвердили, крім двох голландських, також центр із міста Мюнстер. Це незалежні лабораторії, які мають атестацію Всесвітньої організації здоров'я на дослідження отруйних речовин групи діокисинів", - сказав Корпан.

Він повідомив, що навмисне отруєння Ющенка не викликає сумнівів і додав, що у нього в організмі діоксини були в 5 тисяч разів вище норми.

Корпан спростував також твердження деяких коментаторів, що якби Ющенку була надана така доза, він би не міг їсти їжу. За словами Корпана, діоксин був "без запаху", а доза, надана Ющенку, вимірювалася нанограмами, тобто тисячними грама.

Лікар також повідомив, що у Відні він зустрічався з генпрокурором Піскуном і надав всю наявну інформацію.

Говорячи про зовнішній вигляд Ющенка, Корпан оцінив його як "досить позитивний". "Те, що ми бачили у вересні, у грудні і зараз у березні – це великі зміни".

"Через дуже короткий проміжок часу його обличчя повернеться до нормального стану", - додав він.

Корпан також повідомив, що "Рудольфінерхаус" звільнила з посади головного лікаря Лотара Віке, який організував піар-кампанію з прес-релізом про те, що Ющенка не було отруєно.

"Його зняли з посади керівника клініки та скоротили з семи до двох років угоду з очолюваним ним інститутом радіології. І зараз стоїть питання про те, щоб скасувати і ці два роки", - додав Корпан.

Як відомо, цими днями минає півроку з моменту отруєння Ющенка.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування