Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новому керівнику "Нафтогазу" дали 2 мільярда євро

Вівторок, 8 березня 2005, 20:15
Під час візиту президента Віктора Ющенка до Берліну підписано угоду між НАК "Нафтогаз України" і "Дойче Банком" про виділення кредиту в 2 мільярда євро.

Угоду в присутності Ющенка в готелі "Регнум" підписали керівник "Нафтогазу" Олексій Івченко і голова правління "Дойче Банку" Тессен фон Хайдебрек.

Як повідомив Івченко журналістам, переговори про отримання цього кредиту тривали протягом останнього місяця. "Для підписання чекали на моє призначення керівником "Нафтогазу", - додав Івченко, який став головою компанії минулого тижня.

"Підписання такої угоди з серйозним світовим банком є свідченням довіри до нового керівництва "Нафтогазу", яке є європейськи орієнтованим", - сказав Івченко.

За його словами, гроші будуть використані на будівництво нових нафтових і газових потужностей. Зокрема, на добудову гілки нафтопроводу "Одеса-Броди" до польського Плоцьку, що дозволить використовувати трубу у європейському напрямку.

Івченко повідомив, що у добудові трубопроводу "Одеса-Броди" до Плоцька готовий брати участь Казахстан, переговори з яким відбувалися минулого тижня.

Другий напрямок використання грошей – будівництво 52-кілометрової труби з Одеси для з'єднання з нафтопроводом "Дружба".

За словами Івченко, він розраховує підвищити видобуток газу в Україні протягом 5 років на 10 мільярдів кубометрів.

Івченко повідомив, що кредит "Дойче Банку" видається "Нафтогазу" без урядових гарантій, під 8% річних і терміном на 7 років.

"Українська правда", Берлін


Поїздка журналіста "Української правди" організована за сприяння Міжнародного фонду "Відродження"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування