Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Березовського є ще щось, крім записів Мельниченка

П'ятниця, 1 квітня 2005, 19:54
Борис Березовський стверджує, що в нього є не тільки аудіозаписи, які були таємно зроблені в кабінеті колишнього президента Кучми екс-майором держохорани Миколою Мельниченком, але і інші викривальні матеріали.

"Якщо вірити Мельниченку, то він мені передав всі матеріали, які в нього є. Але матеріалів більше. У мене є і інші подібні матеріали з інших джерел", - сказав Березовський у п'ятницю телефоном з Лондона.

На його думку, ці матеріали мають "величезне значення для політичного життя України, у тому числі з огляду на майбутні парламентські вибори" у цій країні.

"В Україні суспільство не сумнівається в автентичності цих матеріалів, і саме громадська думка важлива для політичної ситуації", - відзначив Березовський.

Щодо внутрішньополітичної ситуації в Україні, він сказав: "Будь-яка революція - це зміна політичних еліт. На Україні відбулася революція, і сьогодні молода демократія на Україні стоїть перед вибором: або відвернутися і забути своє недавнє минуле, як це було у свій час у Росії, коли не була засуджена комуністична партія і країна не покаялася за своє минуле, або ж покарати всіх тих, хто брав участь у злочинах попередньої влади".

За словами бізнесмена, він, зокрема, "найближчим часом має намір оприлюднювати частину записів, які стосуються відносин колишньої української влади із владою російською в плані їхньої спільної корупції".

З приводу інтерв'ю колишнього співпрацівника ФСБ РФ Олександра Литвиненка, де той каже, що записи в кабінеті Кучми організував Євген Марчук, Березовський сказав: "Я цього не знаю, я ніколи не обговорював з Мельниченком цю тему, але я вірю фактам, які наводить Литвиненко".

Литвиненко одержав політичний притулок у Великобританії, його ім'я пов'язують із Березовським.

Марчук з 1963 року працював у КДБ СРСР. В 1991-1994 - глава СБУ, потім - віце-прем'єр, перший віце-прем'єр, а в 1995-1996 - прем'єр-міністр України.

В 1999 році балотувався в президенти України, однак у проміжку між першим і другим туром був призначений секретарем Ради національної безпеки і оборони. Із червня 2003 року по вересень 2004 року - міністр оборони.

Інтерфакс-Україна

ПРОСЛУШКУ КУЧМИ ВЛАШТУВАВ МАРЧУК. У МЕЛЬНИЧЕНКА ЗАВЕЛИСЯ МІЛЬЙОНИ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Цієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: