Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко обіцяє через 3 дні провал ідеї ТНК-Лукойлу "поставити Україну на коліна"

П'ятниця, 22 квітня 2005, 12:03
Прем'єр Юлія Тимошенко обіцяє, що наступного тижня в Україні ціни на бензин стабілізуються в межах 3 гривні за літр, тобто у встановлених мінекономіки межах.

"Штучно створена криза завершиться через два-три дні", - сказала Тимошенко на селекторній нараді з губернаторами і керівниками підприємств.

За словами Тимошенко, уже зараз дві третини всіх заправок по Україні погодилися працювати за ціною до 3 гривень за літр.

Вона розповіла, що "з перших днів "Укрнафта" перейшла на ціни, встановлені мінекономіки".

Також, сказала Тимошенко, "Кременчуцький завод, включаючи акціонерів з Татарстану, і прем'єр-міністр Татарстану зайняли чесну позицію і на 500 заправок відвантажують нафтопродукти за встановленими цінами".

Тимошенко додала, що мережа заправок з написом "Укртатнафта" є окремою структурою, але "вчора дав власник добро діяти у цінах мінекономіки".

Також і мережа компанії "Альфа-нафта" погодилася на своїх 200 заправках продавати нафтопродукти за встановленими цінами.

Щодо російської компанії "ТНК", то, за словами Тимошенко, у п'ятницю "з 7 ранку вони зобов'язалися перейти на ціни мінекономіки". У них 40 своїх заправок і 1 000, з якими працюють за домовленістю.

"Зранку я зустрічалася з акціонерами Дрогобицького заводу, які мають 200 заправок, і також знайшла згоду", - додала Тимошенко.

"Залишився тільки "Лукойл". Я зустрічаюся з ними о 12 годині, і, сподіваюся, домовимося, що з завтрашнього дня у них теж будуть ціни мінекономіки", - сказала Тимошенко.

Під час наради Тимошенко також сказала, що "Лукойл і "ТНК" задумали поставити на коліна всіх споживачів в Україні", але "сьогодні-завтра питання з ними вирішиться".

Присутній на нараді міністр ПЕК Іван Плачков сказав, що до кінця п'ятниці понад дві тисячі заправок по всій Україні перейдуть на ціни мінекономіки.

Тимошенко попередила, що започатковані мобільні бригади, які стежать за цінами, будуть працювати постійно.

Зараз, за словами Тимошенко, під керівництвом податкової адміністрації створено 550 таких бригад, до яких, крім представників податкової міліції, входять представник мінекономіки з ціноутворення, пожежної служби та санепідемстанції.

Тимошенко також сказала, що уряд запропонує законопроект введення ліцензування заправок "на предмет якості і дотримання законів, щоб не було монополій".

Тимошенко попередила губернаторів, що тепер встановлення рівня цін на бензин до 3 гривень є їхньою відповідальністю.

Вона продиктувала показники, якими мають бути ціни за наказом мінекономіки: бензин А 95 – максимум 2,99 гривні за літр, А 92 – максимум 2,95 гривні, А 76 – максимум 2,85 гривні, дизпаливо – максимум 2,75 гривні.

"Прошу в межах таких цін працювати, поки не зруйнуємо монопольні домовленості остаточно", - сказала Тимошенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування