Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пинзеник: У високій інфляції винні ціни на м'ясо

П'ятниця, 8 квітня 2005, 14:48
Міністр фінансів Віктор Пинзеник пояснює високу інфляцію в березні, що становила 1,6%, значним зростанням цін на м'ясо у зв'язку із припиненням контрабанди.

Про це Пинзеник сказав журналістам, повідомляють Українські новини.

"Єдиний показник, який зробив інфляцію - м'ясо. На картоплю й інші овочі сезонне коливання цін", - сказав Пинзеник.

Він зазначив, що чинне імпортне мито фактично забороняє легальне ввезення м'яса й у зв'язку з реалізацією програми Кабінету Міністрів "Контрабанда - стоп" закритий шлях для контрабандного ввезення м'яса, чим скористалися структури, які стрімко підняли ціни на м'ясну продукцію у зв'язку з дефіцитом її на внутрішньому ринку.

Пинзеник підкреслив, що в березневій інфляції монетарних причин немає, тому що Міністерство фінансів разом з Національним банком вжило заходів, щоб збільшення розміру зарплат, пенсій і соціальних виплат після прийняття змін до державного бюджету-2005 не позначилося на зростанні інфляції.

Міністр зазначив, що у разі прийняття Верховною Радою спочатку підготовленого Кабміном законопроекту про зниження ввізного мита на м'ясо до 10% був би відкритий шлях для легального ввезення м'яса в Україну.

При цьому він додав, що зміни, які хочуть внести депутати Ради в цей законопроект, установивши поряд з 10% митом вимогу сплати не менше 60 євро за тонну, не дадуть змоги вирішити питання легального ввезення м'яса.

"Той закон, що пропонується в Раді, дасть можливість декому нажитися й не вирішить проблеми", - сказав Пинзеник.

Як повідомлялося, у березні споживчі ціни підвищилися на 1,6%. У лютому споживчі ціни підвищилися на 1%, у січні - на 1,7%.

Читайте також:

Тимошенко буде забезпечувати дешеве м'ясо

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування