Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КРІМ АХМЕТОВА, У СПРАВІ КОЛЕСНИКОВА ФІГУРУЄ ПІНЧУК

П'ятниця, 8 квітня 2005, 15:15
Проти Бориса Колесникова дав свідчення колишній глава ВАТ "Торговий центр "Білий лебідь", повідомило "Українській правді" джерело в правоохоронних органах.

Як з'ясувалося, справою, у якій зараз фігурує глава донецької обладміністрації, у Донецьку займалися велика група працівників міліції - близько 100 правоохоронців. Однак, як повідомило джерело, навіть за таких умов правоохоронцям вдалося запобігти витоку інформації і успішно провести розслідування.

За даними джерела, Борис Колесников вимагав у колишнього керівника переписати на нього акції ВАТ, що й було зроблено.

Газета "Сегодня" у п'ятницю пише, що в минулому керівником ВАТ "Торговий центр "Білий лебідь" був Володимир Пінчук.

"Отже, достеменно відомо, що в 2002 році акції цього торгового центру, які належали трудовому колективу, скуповувала в інтересах якихось третіх осіб донецька інвестиційна компанія "Кераметінвест", до початку 2003 року контрольний пакет акцій виявився в руках саме цих осіб", пише газета.

За даними видання, "Пінчук був далеко не у захваті від цих змін, і, не виключено, що саме за його скаргами і порушено кримінальну справу, за якою був затриманий глава донецької облради".

"Єдина зачіпка", яка пов'язує Колесникова з ВАТ - компанією "Кераметінвест", "яка традиційно скуповувала акції підприємств для структур донецького підприємця, президента футбольного клубу "Шахтар" Рената Ахметова, близьким другом якого є Борис Колесников".

Один із працівників "Білого лебедя", заступник директора компанії Василь Львов заявив газеті, що у 2001-2002-му "колишнє керівництво компанії - директор Володимир Пінчук і заступник директора, його син Борис Пінчук, розвалили підприємство, зарплати різко впали".

"Тоді ж, у 2002-му, у газетах з'явилися оголошення із пропозицією власникам акцій "Білого лебедя" продати їх. Дивіденди були мізерні, по 3-5 коп. річних на акцію, тому багато хто, у тому числі я, їх продали. Наскільки мені відомо, ніхто нікого до цього не примушував. Я не знаю, чи мало якісь справи колишнє керівництво компанії з Борисом Вікторовичем Колесниковим. Особисто я його ніколи в нашому торговому центрі не бачив", цитує Львова газета.

Газета "Сегодня" контролюється Ренатом Ахметовим. За даними джерела "УП", ім'я Ахметова (не обов'язково Рената) фігурує в списку осіб, які повинні бути допитані у справі Колесникова.

"Українська правда"

У справі Колесникова допитають Ахметова?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування