Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вітренко просить Європу врятувати Україну від "фашиста" Ющенка

Субота, 9 квітня 2005, 14:54
Лідер Прогресивної соціалістичної партії України Наталя Вітренко звернулася до Ради Європи із заявою про масові політичні репресії в Україні й закликала європейське співтовариство втрутитися у стан справ в Україні.

"В Україні йдуть масові процеси політичних репресій, порушення прав людини й свободи слова", - відзначається в зверненні Вітренко до депутатів Європарламенту й членів ОБСЄ, текст якого цитує "Інтерфакс-Україна".

"Я переконана, що, підтримуючи демократичні перетворення в Україні, ви сподівалися, що помаранчева революція й Віктор Ющенко стануть гарантом таких перетворень. Я заявляю: вас жорстоко обдурили Віктор Ющенко й команда, яка разом з ним сьогодні очолює країну", - говориться в заяві.

"Служба безпеки України включилася в переслідування активістів нашої партії. Влада чинить тиск і має намір закрити такі загальнонаціональні канали телебачення, як НТН, КРТ, ТРК "Україна", Луганське регіональне телебачення ЛКТ", - відзначає Вітренко.

Вона також заявляє, що "процес реприватизації носить не законний, а політичний характер", а влада "використає суд для політичних розправ".

Зокрема, мова йде про події з визнанням недійсними виборів мера Одеси, а також арешт голови Донецької обласної ради, лідера Донецької обласної організації Партії регіонів Бориса Колесникова, якого, за її словами, "заарештували, порушуючи всі норми як українського, так і міжнародного права".

Як заявила Вітренко, у суді Колесников назвав справжню причину його карного переслідування - "це відмова виконати вимоги секретаріату президента внести до списку обласної організації опозиційної Партії регіонів потрібні владі кандидатури".

"Нашу країну залишають масово люди - політики, бізнесмени, керівники підприємств і установ, та й просто громадяни України, які підтримали на виборах Віктора Януковича. Це відбувається через розгорнуті владою політичні репресії", - відзначає вона.

"Я звертаюся до вас - впливових європейських структур - із проханням негайно втрутитися у стан справ в Україні, припинити тоталітарну, неофашистську діяльність влади по порушенню основних прав і свобод громадян України", - говориться в заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування