Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Карпачова, яка не помітила отруєння Ющенка, стала груддю за СДПУ(о)

Понеділок, 23 травня 2005, 11:39
Уповноважена з прав людини Ніна Карпачова вважає ознакою "поліцейської держави" побиття депутатів від СДПУ(о) в Ужгороді.

Про це йдеться в її заяві, поширеній у понеділок у ЗМІ.

"Застосування сили до народних обранців – це реальна ознака поліцейської держави, в якій брутально нехтуються права людини та жоден громадянин не може відчувати себе захищеним", - говориться в ній.

За словами Карпачової, це не можна оцінити інакше як порушення Конституції і законів України, "Загальної декларації прав людини", "Конвенції про захист прав і основних свобод людини".

Карпачова зазначає, що 21 травня до неї вранці звернулася група депутатів "щодо захисту честі і гідності їх колег – народних обранців, які чергували у реанімаційній палаті хворого Івана Різака – колишнього голови Закарпатської облдержадміністрації".

"Особиста розмова уповноваженого з Тамарою Прошкуратовою – Героєм України, заслуженою вчителькою, народним депутатом України, засвідчила, що 20 травня, опівночі, до палати ввірвалися близько 15 "омоновців" у масках, брутально і цинічно побили народних депутатів, а її "придушували до втрати свідомості" за те, що вона намагалася захистити життя людини", - зазначає омбудсмен.

Карпачова заявляє, що вже негайно зв’язалась по телефону зі спікером Володимиром Литвином та генпрокурором Святославом Піскуном.

Піскун повідомив уповноваженого, що для проведення службового розслідування до Ужгорода виїхав його заступник Олександр Медведько.

Окрім цього, Карпачова заявляє, що підтримує позицію депутатів, які вимагають скликання позачергової сесії Верховної Ради для розгляду питань про діяльність правоохоронних органів в Україні та забезпечення конституційних прав і свобод громадян.

Карпачова тільки нещодавно стала проявляти активність щодо депутатів-"опозиціонерів". Коли в опозиції була нинішня влада, в тому числі під час президентської кампанії, вона не виступала з подібними заявами.

Наприклад, за жовтень-листопад 2004 року - останні місяці президентської кампанії – на сайті Карпачової є лише 3 повідомлення, що стосуються виборів. В заяві від 29 листопада Карпачова вимагає від Ющенка "негайно розблокувати центральні та регіональні органи виконавчої влади".

Водночас після отруєння Ющенка на сайті немає жодної заяви омбудсмена, так само як і після побиття 23 жовтня людей під ЦВК.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування