Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз звинуватив Ющенка в некоректності на тему громадянської війни

Четвер, 5 травня 2005, 22:58
Лідер Соцпартії Олександр Мороз вважає некоректними заяви, що політреформа була ухвалена в зв’язку з ризиком громадянської війни, які лунають в тому числі від президента Ющенка.

"Підтримка Ющенком політичної реформи були умовою підтримки соціалістами його кандидатури", - сказав Мороз в інтерв’ю Бі-Бі-Сі.

"Це відображено в угоді, і тут не йдеться про якийсь шантаж... А сьогодні висувати аргументи, що мовляв, бачте, ризики були громадянської війни, і тому ми могли, уникаючи її, піти на такі кроки, вони не коректні з усіх точок зору", - додав Мороз.

"Вони не витримують ніякої критики”, - сказав Мороз.

Як відомо, минулого тижня Ющенко під час зборів депутатів всіх рівнів заявив, що "давайте не залишимо некеровану країну тими пакетами, тими розмінами, які стояли на межі громадянської війни в Україні".

Мороз сказав Бі-Бі-Сі, що збільшувати президентські повноваження, які, на його думку, і так виходять за межі конституції – недоцільно, і він буде про це говорити з президентом Ющенком.

"Щодо того, що ті, хто сьогодні при владі, вважають, що вони повинні зберегти за собою всі функції (які виходять за межі Конституції) - сьогодні це спостерігається, і за цим байдуже спостерігати і говорити про те, що буде нейтрально ставитися до цього президент - я цього не сприймаю і буду при нагоді говорити Віктору Андрійовичу", - сказав Мороз.

Як відомо, Ющенко сказав, ще не буде ініціювати перегляд політреформи, але не виключає, що це робитимуть інші політичні сили.

Водночас Мороз заперечив можливість переходу соціалістів до опозиції і залишення про-владної коаліції.

На питання Бі-Бі-Сі, чи вистачить у супротивників політреформи депутатських голосів для скасування окремих положень політреформи у Верховній Раді, Мороз відповів заперечно.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування