Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГУУАМ не розпадеться. Завдяки Америці?

П'ятниця, 6 травня 2005, 12:18
Перший віце-прем'єр Анатолій Кінах шкодує про вихід з ГУУАМ Узбекистану, однак упевнений у майбутньому існуванні даної організації.

"Безумовно, можливості ГУУАМ трохи знизяться, але я впевнений, що організація буде існувати й розвиватися. Можливо, у майбутньому Узбекистан повернеться до цього питання", - сказав Кінах в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю в ході відвідування села Нові Петрівці.

"Я впевнений, що ГУУАМ при відповідній добрій волі держав-учасниць може мати дуже гарні перспективи, особливо коли мова йде про транспортні коридори, стратегічне розташування держав, що входять у ГУУАМ. Я впевнений, що ГУУАМ має майбутнє, навіть маючи факт виходу Узбекистану", - відзначив перший віце-прем'єр.

У той же час депутат російської Держдуми, директор Інституту країн СНД Костянтин Затулін також вважає, що вихід Узбекистану не приведе до розпаду ГУУАМ.

"У ГУУАМ збереглися натхненники й спонсори, насамперед, - це США, тому вихід Узбекистану із цієї організації, на жаль, не буде сприяти її розпаду", - сказав Затулін у п'ятницю "Інтерфаксу".

"США зацікавлені в тому, щоб на пострадянському просторі існувала противага СНД, тому вони будуть підтримувати ГУУАМ. Америці не вигідне домінування Росії, їй потрібна інша точка опори", - відзначив він.

На думку політолога, Молдавія, Грузія й Україна не вийдуть із ГУУАМ. "Грузія й Україна залишаться в організації по добрій волі, а Молдавія від безвихідності", - додав депутат.

В об'єднання ГУУАМ входять Грузія, Україна, Узбекистан, Азербайджан і Молдова. Узбекистан у четвер заявив про вихід з організації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: