Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жорсткий візовий режим торкнувся Рибачука

Середа, 1 червня 2005, 11:17
Віце-прем'єр Олег Рибачук на собі відчув жорсткість візового режиму з Німеччиною.

Про це він повідомив газеті "Сегодня".

"Зараз, коли я став віце-прем'єром з євроінтеграції, то першу візу для поїздки в Брюссель, де я головував на комісії ЄС, я одержав на 6 днів одноразову, а зараз у мене є багаторазова віза на 6 місяців. Уявіть собі, скільки мені треба ще поїздити, щоб заслужити візу на три роки", - розповів він.

У той же час, за словами Рибачука, раніше, коли він був директором департаменту в Нацбанку, посольства країн ЄС, у тому числі й Німеччини, видавали йому багаторазові візи на три роки "без будь-яких питань".

У той же час Рибачук знову висловив упевненість, що вже до осені візи по спрощеній процедурі почнуть одержувати бізнесмени, журналісти, студенти й дипломати.

Думку про те, що візові строгості недоречні, висловила і глава українсько-німецької групи в німецькому парламенті Олена Гофманн. На її думку, саме роздування скандалу псує імідж Німеччини, а жорсткість видачі віз є безглуздою.

"Ті, хто їде в Німеччину робити злочини або їде незаконним шляхом, при будь-якому візовому режимі проникнуть сюди, легко їм буде або важко, неважливо... А те, що ми посилюємо зараз візову політику, стосується тільки чесних людей, заважає їм", - заявила Гоффман.

Читайте також:

Німецькі депутати можуть спростити в'їзд українцям


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування