Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для Тимошенко неможливо коментувати Ходорковського. Тарасюк і Зварич перекладаються цим питанням

Середа, 1 червня 2005, 14:28
Прем’єр Юлія Тимошенко вважає некоректним коментувати рішення російского суду про засудження екс-олігарха Михайла Ходорковського до 9 років тюрми.

"З мого боку було б абсолютно некоректно коментувати рішення суду. Це просто неможливо", - сказала Тимошенко журналістам.

Тимошенко сказала, що їй хочеться, щоб і в світі, і в Україні було якнайменше політичних репресій.

"Я і моя родина це пережили. Тому як би не конкурували влада і опозиція, рука не може тягнутися до політичних репресій, і я думаю, на таких засадах стоїть президент України", - додала Тимошенко.

"Хочеться злагоди, і щоб кримінальні справи порушуватися тільки проти злочинців, а не політиків", - сказала Тимошенко.

Тим часом міністр закордонних справ України Борис Тарасюк сказав, що не буде реагувати на засудження Ходорковського в Росії без висновку українського Мін’юсту.

Тарасюк сказав, що для нього це питання "потребує юридичного аналізу, що не є компетенцією МЗС".

"Якщо буде висновок Мін’юсту, що цей вердикт суду є порушенням прав людини, то ми можемо зробити таку заяву", - сказав Тарасюк.

У свою чергу міністр юстиції Роман Зварич сказав, що Мін'юст не буде робити таку експертизу. "Ми не наділені компетенцією давати оцінку судовим рішенням інших держав", - сказав Зварич.

Він сказав, що таку заяву про факт порушення прав людини у судовому вердикті щодо Ходорковського міг би зробити МЗС України.

"Але я вважаю це політично недоцільним , оскільки Україна не зацікавлена в загостренні стосунків з Росією", - сказав Зварич.

Тарасюк на питання журналістів, що у США заяву щодо Ходорквоського зробив якраз зовнішньополітичний орган - Держдепартамент США – сказав: "То ми що, повинні робити все як Америка?".

Як відомо, речник Держдепартаменту США Річард Баучер заявив про те, що засудження Ходорковського на 9 років позбавлення волі "підриває репутацію Росії".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування