Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У матері Шуфрича знайшли мисливські будинки, вежі та рекреаційні комплекси

Середа, 1 червня 2005, 16:48
Прокуратура Закарпаття встановила факти незаконного придбання великої кількості державної власності мамою депутата із СДПУ(о) Нестора Шуфрича.

Про це йдеться у заяві прес-служби прокуратури Закарпатської області, повідомляє інтернет-видання "Обком".

"Після проведення перевірки прокурори з’ясували, що у березні минулого року було створено фіктивне підприємство, яке незаконно придбало держмайно, "яке згодом було безоплатно передано громадянці Марії Шуфрич, внаслідок чого державним інтересам була заподіяна велика матеріальна шкода", говориться в повідомленні.

Зокрема, за інформацією прес-служби, матері Шуфрича було передано "об’єкти нерухомості Ужгородського держлісгоспу (адмінбудинку, будинків лісників, рекреаційного комплексу тощо в урочищі "Дубки"), а також мисливського будинку та мисливської вежі... та кордонного будинку в урочищі "Великодобронська дача" загальною площею майже 970 кв.м.".

Як повідомляє прокуратура Закарпаття, "у березні цього року за фактом незаконного заволодіння об’єктами нерухомості Ужгородського держлісгоспу шляхом зловживання службовим становищем ...порушено кримінальну справу за ознаками ст. 364 ч.2, ст.366 ч.2 та ст. 205 ч. 2 КК України".

"Досудовим слідством також з’ясовано, що відповідно до закону України "Про оренду державного та комунального майна" ці об’єкти не могли бути об’єктами оренди і не підлягали приватизації взагалі", говориться у документі.

У зв’язку з цим прокуратура області заявила цивільний позов про розірвання угоди, згідно з якою було продано загальнодержавне майно.

"Наразі матеріали справи знаходяться на розслідуванні у Генпрокуратурі України", повідомляє прес-служба.

Закарпатська прокуратура нагадує, що наприкінці березня цього року, мати Нестора Шуфрича отримала повістку від УМВС України в Закарпатській області з викликом на допит.

"Тоді депутат називав "цинічними та нелюдяними" дії правоохоронців. Однак увага правоохоронців до мами Нестора Івановича не була випадковою і пояснювалася тим, що саме на неї було зареєстровано велику кількість приватної власності нардепа", стверджує прес-служба.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування