Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гонгадзе не йшла з урядом на мирову. Це лише роздратує суд

Четвер, 2 червня 2005, 10:35
Мирослава Гонгадзе не укладала мирової угоди з урядом України і вважає, що таке рішення може зашкодити розгляду справи в суді.

Про це йдеться в коментарі вдови Георгія Гонгадзе на повідомлення, що уряд України готовий виплатити їй 100 тисяч євро "з метою дружнього врегулювання у справі".

Мирослава нагадала, що подала до Європейського Суду з прав людини 16 вересня 2002 року позов, що стосується порушень Україною статей 2, 3 та 13 Конвенції з прав людини.

"Подаючи цей позов, я ставила за мету спонукати українську владу у повному обсязі і до кінця розслідувати вбивство Георгія і покарати виконавців цього злочину, замовників та посадових осіб, які своїми умисними діями чи злочинною бездіяльністю перешкоджали належному розслідуванню вбивства", - зазначила Гонгадзе.

Вона нагадала, що питання компенсації за моральні страждання потерпілим від злочину у позові не піднімається і "знаходиться у компетенції Європейського суду, який вирішує його використовуючи існуючі європейські стандарти".

"На сьогоднішній день жодного рішення про врегулювання вищезгадуваного позову Європейський Суд не ухвалював і мирової угоди з урядом України я не підписувала. Стандарти Європейського суду вимагають від обох сторін процесу вести будь-які переговори через посередництво суду", - наголошує Мирослава.

"Тому до ухвалення рішення судом я як позивач не можу коментувати процес врегулювання цієї суперечки, і ця вимога стосується і українського уряду. Оприлюднення будь-якої інформації з цього питання може трактуватись як тиск", - додала вона.

За словами Гонгадзе, оприлюднення інформації з посиланням на український уряд щодо процесу врегулювання позову "не лише не сприятиме врегулюванню суперечки, але й може бути розцінене Європейським Судом як вияв неповаги до суду і може у подальшому вплинути на остаточне рішення суду щодо цього питання".

"Більше того, публічні суперечки у цій справі можуть стати причиною припинення провадження у справі. Якщо ж український уряд справді бажає якнайшвидшого врегулювання суперечки у Європейському суді , то найефективнішим шляхом для цього буде виконання президентом та урядом взятих на себе зобов’язань повного розкриття вбивства мого чоловіка та покарання виконавців та замовників злочину", - вважає Гонгадзе.

Інститут масової інформації

Читайте також:

Тимошенко виплатить Мирославі Гонгадзе 100 тисяч євро?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: