Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німці не вірять, що українці стали демократами через візи

Четвер, 2 червня 2005, 11:50
Слідча комісія німецького Бундестагу, що вивчає обставини так званої "візової афери", може завершити свою діяльність у четвер.

Про такий намір заявили представники правлячих партій СДПН і "Союз 90/Зелені" Бундестагу в середу, пояснивши це тим, що "до можливих виборів на початку осені треба ще встигнути подати в Бундестаг остаточний звіт".

Утім, як сказав представник комісії з партії Християнсько-демократичний союз Экарт фон Кледен, опозиція, яка складає у комісії меншість, "докладе усіх зусиль для того, щоб перешкодити опонентам", повідомляє Ліга з посиланням на Deutsche Welle.

Голова комісії Ганс-Петер Уль гостро критикував аргументацію міністра закордонних справ Німеччини Йошки Фішера, який вважає, що, завдяки досвідові перебування в Західній Європі, українці наважилися на демократичні перетворення у власній країні.

"Він дозволив, щоб за допомогою шенгенської візи українці масово їхали на Захід, заробляли нелегально гроші і нібито носіями демократії поверталися в Україну", сказав він.

Як відомо, вже протягом кількох місяців комісія розслідує випадки зловживань візами в посольствах ФРН у Східній Європі, насамперед - в Україні. Німецька опозиція пред'являє урядові обвинувачення в занадто ліберальній політиці.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування